Николас Лапровитола вкара тройка пет секунди преди финалната сирена, за

...
Николас Лапровитола вкара тройка пет секунди преди финалната сирена, за
Коментари Харесай

Барселона пречупи Макаби Тел Авив след тройка със сирената в мач от редовния сезон на Евролигата

Николас Лапровитола вкара тройка пет секунди преди финалната сирена, с цел да помогне на Барселона да надвие като хазаин Макаби Тел Авив с 92:89 в среща от предпоследния 33-и кръг от постоянния сезон в баскетболната Евролига.

Двубоят в каталунската столица беше извънредно забавен и динамичен, мина през серия обрати и в последна сметка приключи с победа за " блаугранас ", която на практика им подсигурява и домакинско преимущество в първия кръг на плейофите.

В рамките на мача и двата отбора имаха миг, в който водеха с двуцифрена преднина, само че същинската драма настъпи в края. Силно показване на Уейд Болдуин оказа помощ на израелците да поведат с 85:80, само че състезателите на Барса дадоха отговор със серия от седем следващи точки, с цел да поведат при 87:85 след точна пукотевица от отдалеченост Алекс Абринес.

Нов панер на Болдуин възвърне равенството при 89:89, само че последната дума в конфликта имаше Николас Лапровитола, който в заключителните секунди осъществя тройка, носейки огромната наслада за почитателите в " Палау Блауграна ".

За спечелилите Ян Весели и Алекс Абринес се отличиха с по 17 точки, а огромният воин Лапровитола добави 15. За Макаби Уейд Болдуин завърши с 22 пункта.

В класирането Барселона заема втора позиция с баланс 22-11 и с равни индикатори с третия Монако. Междувременно Макаби Тел Авив е на 7-о място в класирането с актив от 19 триумфа и 14 провали и към момента резервира очаквания за непосредствено присъединяване в плейофите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР