Николас Джари просто не може да бъде спрян в последните

...
Николас Джари просто не може да бъде спрян в последните
Коментари Харесай

Серията продължава: Джари сломи световния №75 за осма поредна победа и е 1/8-финалист в Париж!

Николас Джари просто не може да бъде спрян в последните два шампионата и откакто победи с купата в Женева, то чилиецът към този момент може да се похвали с класиране за втората седмица на Ролан Гарос. Световният номер 35 през днешния ден повали втори следващ американец на пътя си в лицето на Маркос Гирон и въпреки да пропусна шанса си да запише победа в поредни сетове, то двуметровият клей експерт не се поколеба, с цел да затвори срещата в четири елементи - 6:2 6:3 6:7(7) 6:3. С триумфа си първенецът от Женева си подсигурява среща на осминафиналната фаза в Париж с настоящия финалист в конкуренцията Каспър Рууд, точно който детронира на надпреварата в швейцарския град по пътя към триумфа си.

Началото на дуела загатна за това, което можем да чакаме, и американецът повече залагаше на устойчивостта си в дългите разигравания, до момента в който колосът се осланяше на мощта в ударите си. На първо време никой не съумяваше да вземе връх над другия, като равновесието посред им се показваше във всички аспекти, но последователно с течение на времето Джари пречупи отбраната на международния номер 75 посредством своите впечатляващи уинъри от форхенд наоколо до главната линия, като навлезе в темп и завоюва четири следващи гейма, с цел да се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Във втората част към този момент беше ясно, че латиносът ще е тенисистът, който да задава темпото в разиграванията, като пасивността от страна на Гирон позволяваше на противника му да осъществя печеливши отигравания. Именно атакуващият жанр и грубата мощ бяха основополагащи за превъзходството на чилиеца, който дочака опцията си в средата на сета да реализира основен пробив на нула, като оттова насетне засвидетелства класата на началния си удар, с цел да удвои необезпокоявано преднината си в общия резултат на срещата.

Третата част несъмнено беше най-оспорваната от всичките в хода на конфликта, откакто по-нискоранкираният играч съумя да заздрави подаването си и беше изцяло равносилен във връзка с уинърите на първенеца от Женева, при което не видяхме нито един пробив и ни предстоеше да следим тайбрек. В него водачеството постоянно сменяше притежателя, с цел да бъдем отведени досега, когато Джари поведе с 6:5 пункта и си обезпечи мачбол, но Гирон не трепна напрегнат, печелейки четири от идващите пет точки, с което отмъкна сета и удължи престоя си на корта.

Стартът на четвъртата част пък ни предложи извънредно открита игра на двамата непоставени тенисисти, които напълно концентрираха своите дейности върху представянето си в офанзива, където мощните оръжия на международния номер 35 се оказаха по-многобройни и той излезе напред с 4:1 след скоростна замяна на пробиви. Впоследствие Джари не позволи нито за секунда съмнение на личен сервис и официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР