Никола Йокич отбеляза трипъл-дабъл, а Майкъл Портър-младши наниза пет тройки

...
Никола Йокич отбеляза трипъл-дабъл, а Майкъл Портър-младши наниза пет тройки
Коментари Харесай

Денвър победи Финикс и взе отново преднина в полуфиналната серия от Западната конференция на НБА

Никола Йокич означи трипъл-дабъл, а Майкъл Портър-младши наниза пет тройки за победа на Денвър Нъгетс със 118:102 против Финикс Сънс, с което домакините взеха преднина от 3:2 в серията от Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Йокич приключи с 29 точки, 13 битки и 12 асистенции за десетия плейофен трипъл-дабъл в кариерата си. С това той усъвършенства върха на именития Уилт Чембърлейн за позицията център.

Мач номер 6 е във Финикс в четвъртък, като досега домакините са спечелили всички пет дуела.

Портър не се показа добре в предния мач против Сънс, само че този път вкара 19 точки за Нъгетс след 5/8 в стрелбата от далечно разстояние. Денвър се възползва и от играта на контра, завършвайки с 31:23 в бързите офанзиви против Финикс.

Брус Браун оказа помощ с 25 точки като запаса и Нъгетс приключиха с 13/27 от зоната за три точки. Най-резултатен за Сънс пък бе Девин Буукър с 28 точки, а Кевин Дюрант приключи с 26.

Джоел Ембийд вкара 33 точки и Филаделфия 76ърс поведе с 3:2 против Бостън Селтикс в полуфиналите на Източната конференция след победа със 115:103. Сиксърс водеха с 21 точки в последната четвъртина и гостите по този начин и не съумяха да се върнат в мача, откакто бяха бурно освирквани от почитателите във Филаделфия при всяко допиране до топката.



Ембийд направи трети следващ мач в серията с 30 или повече точки, към които звездата на Сиксърс добави седем битки, четири блокирани изстрела и три тройки. Тайрийз Макси вкара още 30 точки и вкара шест тройки, а Джеймс Хардън приключи със 17 точки, 10 асистенции и осем битки.

Джейсъм Тейтъм бе най-резултатен за Бостън с 36 точки, а Джейлън Браун добави други 24.

Национална баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА), мачове от плейофите:

Бостън - Филаделфия - 103:115
* Филаделфия поведе с 3:2 в серията.

Денвър - Финикс - 118:102
* Денвър поведе с 3:2 в серията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР