Никола Цолов ще се състезава във Формула 3 през следващия

...
Никола Цолов ще се състезава във Формула 3 през следващия
Коментари Харесай

Никола Цолов ще кара във Формула 3 през 2023 година

Никола Цолов ще се състезава във Формула 3 през идващия сезон. Българинът ще е водач на ART Grand Prix – отборът, за който кара актуалният първенец Виктор Мартенс. Отборът е учреден от новия началник на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор и от сина на Жан Тод – Никола, който е управител на Шарл Леклер.

„ За мен е наслаждение, че ще мога да направя тази крачка напред и следващата година да карам във Формула 3 за ART Grand Prix – съобщи Никола. – Тимът е доста сполучлив във всеки един шампионат, в който взе участие и за този тим са карали доста водачи от Формула 1. Супер благополучен съм, че започваме дружно нашето странствуване. ”

„ Отборът е доста сполучлив във всеки шампионат, в който е взел участие. Много сегашни водачи от Формула 1 са минали през АРТ. Супер благополучен съм да стартираме това странствуване дружно “, добави Цолов.

Той завоюва купата в испанската Формула 4 за сезон 2022, който бе дебютен за него в шампионата. Българинът записа 13 победи в 21 старта и завоюва 15 квалификации от 21 вероятни.

С кариерата на Цолов е ангажирана мениджърската организация на Фернандо Алонсо.

Управляващият шеф на АРТ Себатиен Филип означи, че Цолов е показал дарба да се приспособява бързо по време на теста, в който взе участие с екипа на пистата Херес в Испания.

„ Никола сподели, че може да се приспособи към колата и да извлече максимума от нея. Природната му скорост е подсилена от ужасно предпочитание да учи. Той е удивително сериозен и съдбоносен за някой на неговата възраст. Никола пасва на профила млади водачи, които АРТ Гран взима под крилото си. Искаме да създадем мощен екип, откакто спечелихме купата с Виктор Мартенс (през 2022 г.) – подобен, който да е в положение да се бори за победа още от първата конкуренция през 2023 година “, добави Филип. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР