Никола Цолов бе автор на едно от малкото изпреварвания в

...
Никола Цолов бе автор на едно от малкото изпреварвания в
Коментари Харесай

Без наказание за Никола Цолов след спринта в Монако

Никола Цолов бе създател на едно от дребното изпреварвания в хода на провелата се по-рано през днешния ден спринтова конкуренция от четвъртия кръг за сезон 2023 във Формула 3 в Монако.

Българския лъв нападна Никита Бедрин (Йенцер) в прекъсването за фибата в 16-та от общо 23 обиколки, като при маневрата на Цолов се стигна до лек контакт сред двамата. В хода на надпреварата комисарите оповестиха, че са отбелязали случая, само че не бе казано, че той се проверява.
 Никола Цолов приключи 14-ти в първото съревнование в Монако Никола Цолов приключи 14-ти в първото съревнование в Монако
Все отново след финала те взеха решение да привикат при себе си Цолов и Бедрин, след което решиха, че нито един от двамата не носи виновност за случая и надлежно наказване няма да има. В своето решение комисарите означават, че Никола от самото начало в направлявал своята кола и не е дошъл в завоя прекомерно бързо. Бедрин пък признава, че е видял прекомерно късно Цолов, защото е бил фокусиран върху колата пред себе си (Зак О`Съливън).

Така Никола Цолов резервира своето 14-то място от първата конкуренция за уикенда в Монте Карло. Той ще завърши на следващия ден с главното съревнование, което ще започва в 9:00 часа българско време и ще бъде с дълготрайност от 27 обиколки. Както беше и през днешния ден Никола Цолов още веднъж ще започва от 15-та позиция на стартовата решетка.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР