Никола Стоянов е служебен министър на икономиката и индустрията. Роден

...
Никола Стоянов е служебен министър на икономиката и индустрията. Роден
Коментари Харесай

Кои са служебните министри на икономиката, енергетиката и туризма?

Никола Стоянов е длъжностен министър на стопанската система и промишлеността. Роден е през 1976 година в София. Завършва „ Право “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Дипломиран е в магистърските стратегии „ Европейско и интернационално комерсиално право “ и „ Немско право за чужденци “ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian”.

Притежава опит в развиването на започващи компании, поддръжка за дребни и междинни предприятия и вложенията.

В частния бранш е основал, управлявал и подпомагал голям брой компании. В интервал от 8 години управлява компания, която е извънреден сътрудник за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подкрепяне на дребни и междинни предприятия и Агенции за вложения от Европа, Азия и Съединени американски щати. Участва като началник или специалист в над 1000 плана, като стратегически сътрудник на непознати компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови снабдители, преструктуриране и вложения.

В обществения бранш е заемал позициите консултант в Министерството на стопанската система, както и изпълнителен шеф и заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Насърчаване на дребните и междинните предприятия “. През 2021 година е назначен за ръководител на Съвета на шефовете на „ Вазовски машиностроителни фабрики “ ЕАД, като взе участие в управлението на сдружението доникъде на 2022 година

Илин Димитров е длъжностен министър на туризма. Роден е през 1983 година Завършва междинното си обучение в гимназия с преподаване на немски език „ Гео Милев “ в Добрич.

Притежава 3 бакалавърски степени от разнообразни университети и колежи (по ръководство на хотели и заведения за хранене, стопанско ръководство, маркетинг и мениджмънт), магистратура („ Стопанско ръководство “) и докторска степен в направление „ Туризъм “.

Работи в бранша на туризма от 2000 година, като е минал през разнообразни длъжности. В интервала 2020-2021 е ръководител на Варненска туристическа камара.

Преподавател от 11 години в Колеж по туризъм-Варна и шеф на център „ Кариери, Маркетинг и Предприемачество “ в ИУ-Варна. От 2008 до 2021 се занимава редом с предприемаческа активност.

В 47-ото Народно заседание е ръководител на непрекъснатата Комисия по туризъм.

Росен Христов е длъжностен министър на енергетиката. Магистър е по интернационалните стопански връзки от Калифорнийския университет в Съединени американски щати. Има дълголетен опит в енергетиката, заемайки високи виновни позиции в интернационалните компании. Международно приет експерт по придобивания и реструктуриране на предприятия, решение на спешни обстановки, тактики и развиване.

Работил е за италианската енергийна компания „ Енел “, отговаряйки за реструктурирането и интеграцията на добитите огромни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия. След това е районен шеф за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи „ Дицман “ и управлява придобиването на „ Енергоремонт Холдинг “ в България, на която става по-късно ръководител на управителния съвет.

В последните години се занимава с вложения в започващи компании с фокус върху зелените технологии. Говори свободно 4 езика и е член на МЕНСА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР