Никола Стърджън е сред многото високопоставени гости, събрали се в

...
Никола Стърджън е сред многото високопоставени гости, събрали се в
Коментари Харесай

Премиерът на Шотландия: Развитият свят да признае своята отговорност за климатичните промени

Никола Стърджън е измежду многото високопоставени посетители, събрали се в Шарм Ел Шейх за конференцията на Организация на обединените нации.

Говорейки по-рано пред Би Би Си, министър-председателят на Шотландия прикани страните в развития свят да признаят своята отговорност към тези народи, които към този момент изпитват въздействието на изменението на климата.

„ Това, което се надявам да видя на тази среща, е диалог за възрастни по този въпрос за първи път от 30 години.

„ Промените в климата имат тези въздействия тук и в този момент и са опустошителни ", съобщи Стърджън.

„ Не е единствено икономическото влияние, има елементи от света, където методът им на живот се трансформира изцяло ", сподели още тя.

„ Културите и традициите са съществено повредени и съгласно мен най-богатите елементи на света имат обвързване да оказват помощ на тези страни да се оправят със загубите и вредите, както и да продължат да поддържат адаптирането и смекчаването ", е мнението на шотландския министър председател.

„ Един от огромните проблеми във връзка с доверието тук е, че задължението за 100 милиарда $ годишно за финансиране на климата към момента не е изпълнен “, заключи Стърджън.

Впоследствие тя очерта предложение за подкрепяне на уязвими страни в изявление за Sky News, като сподели, че „ спомагателен финансов ангажимент за загуби и вреди “ следва да бъде разгласен от нейното държавно управление.

Стърджан добави, че спомагателните пари ще бъдат прегледани " по-специално за неикономическите загуби и вреди, които понасят доста страни ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР