Никола Саркози ще обжалва присъдата си за корупция и търговия

...
Никола Саркози ще обжалва присъдата си за корупция и търговия
Коментари Харесай

Саркози ще обжалва присъдата си, иска задържане под домашен арест

 Никола Саркози ще апелира присъдата си за корупция и търговия с въздействие, откакто по-рано той беше наказан на три години затвор, от които една година дейно и две години условно. Това разгласи адвокатката му, представена от " Франс прес ".

Жаклин Лафон назова присъдата " извънредно тежка " и " изцяло голословна и неоправдана ", като добави, че някогашният президент бил " спокоен, само че решен да продължи да потвърждава невинността си ".

Ако присъдата бъде доказана, Саркози ще се трансформира във втория президент в актуалната френска история след Жак Ширак, наказан за корупция, и първият, получил затвор дейно.

Съдът разясни, че Саркози ще има опция да изиска задържане под домакински арест с потреблението на електронна гривна при дефинитивно влизане на присъдата в действие.

Срещу него беше заведено правосъдно дело по обвинявания в опит за рушвет на френския магистрат Жилбер Азибер, като му предложил добре платена работа в Монако в подмяна на поверителна информация за хода на престъпно следствие на противозаконното финансиране на предизборната му акция от френския козметичен колос L`Oreal и по-конкретно на неговия тогавашен началник Лилиан Бетанкур.

В процеса прокуратурата искаше четиригодишна присъда, от която две години условно, осведоми " Монитор ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР