Никола Пюеш никога не е бил женен и няма децаМароканецът,

...
Никола Пюеш никога не е бил женен и няма децаМароканецът,
Коментари Харесай

Наследникът на Hermes оставя 10 млрд. евро на прислужник

Никола Пюеш в никакъв случай не е бил женен и няма деца
Мароканецът, чието име не се знае, става по-богат от краля си Мохамед VI

Завещанието обаче се оспорва

Прекият правоприемник на фамозната френска фешън къщa Hermes Никола Пюеш завещава на прислужника си мароканец 10 милиарда евро в акции от световноизвестната компания. С въпросната сума в скъпи бумаги, които ще му носят на година сред 40 и 50 млн. евро дял, прислужникът става по-богат от краля на страната си Мохамед VI, разполагащ с към 8 милиарда евро.

Интересното в тази ситуация е това, че Никола Пюеш, който е пето потомство правоприемник на създателя на стилната къща Тиери Ермес и който в никакъв случай не е бил женен, няма и деца, има едвам 5% от акциите на Hermes. Но те значат доста, защото компанията има годишен оборот от 11,6 милиарда евро, но коства 202 милиарда евро на фондовия пазар. Например швейцарският фармацевтичен колос Novartis има четири пъти по-голям оборот, само че неговата цена на борсата е по-малка - капитализацията му е 186 милиарда евро. Не е непотребен още един “паралел ” тъкмо от бранша на модата - испанският холдинг Inditex, който има фамозния бранд Zara, има оборот от 32,6 млрд евро, като борсовата му стойност е 119 милиарда евро.

Според френски медии обаче има едно затруднение пред свръхбогатото бъдеще на незнайния мароканец и това е Никола Борсингер. Той е президент на учредената преди десетина години от Пюеш швейцарска фондация “Изократ ” и разгласи наследството за невалидно. Тъй като имало различен документ за завещание, съгласно който парите трябвало да отидат тъкмо в касите на въпросната фондация, а последното наследство съгласно него било формирано под напън и след закани.

Само че 80-годишният в този момент Никола Пюеш е здрав, прав и в напълно схващане и може да каже пред съда тъкмо кой би трябвало да го наследи. Освен в случай че преди този момент Борсингер и мароканецът спрат започнатото дело и не се спогодят по какъв начин да си разделят многото пари. Защото има премного и за двамата, считат швейцарските медии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР