Никола Праматаров е по-известен като детето чудо Никсън от зората

...
Никола Праматаров е по-известен като детето чудо Никсън от зората
Коментари Харесай

Детето чудо на чалгата – Никсън с шокиращи разкрития : В пандиза ми беше добре, имах телефон и мацки, още не съм се изчистил на 100% от зависимостта към забранените вещества

Никола Праматаров е по-известен като детето знамение Никсън от зората на чалгата. Той изгрява едвам 15-годишен през 90-те години. Тогава скандализира с текстовете си, в които пее за съученички, мацки, плейбой питейни заведения и купони. Впоследствие изчезва от полезрението и никой не знае какво се случва с него. Всъщност Никсън претърпява доста сложни години. Преминава през куп клиники за лекуване от наркозависимост. Влиза и в пандиза. Певецът прави цялостни и шокиращи разкрития пред " България Днес ". Той проговаря за славата, секса с последователки, опиатите и престоя зад решетките.

- Никсън, ти беше определян като детето знамение на чалгата през 90-те години. Проби едвам 15-годишен. Години по-късно изчезна, до момента в който не се появиха всякакви грозни вести, че си починал. Е, в този момент се увещавам, че си жив. Защо някои хора се пробваха да те изкарат мъртъв?
- Когато разгласиха, че съм умрял от опиати, бях арестуван в пловдивския арест. Една заран влиза основният надзорник, демонстрира ми вестника и през смях вика: " Абе Никсън, помислих, че си пукнал зад решетките, до момента в който не съм бил на промяна ". Много се смях и аз в началото, само че след това се замислих за околните си. Примерно в Атина майка ми пазари в български магазин и вижда заглавието. Как мислите се е почувствала? Шок! Понеже от дълго време в годините имах проблем с дрогата и някой е решил да изкара някой лев на мой тил, като бълва нелепости. Щом след близо 20 години неявяване от огромната сцена се занимават с мен, значи още съм забавен, както и шлагерите ми се слушат по заведения и празненства, въртят се по радиата до ден-днешен. " Пичът от класа " си е пич!

- Страхуваш ли се от ковид?
- COVID-19 е една много пресилена интрига. Плашат хора с числа и данни. Не че няма вирус, само че не е това, което го показват. Не ме е боязън. Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш. Иначе съблюдавам ограниченията, несъмнено.

- Какво се случва с теб сега?
- В момента ме намирате в Атина. Заради ограниченията ми отсрочват за трети път полета до Лондон, където по принцип пребивавам със брачната половинка си Весела и синовете ми Даниел и Никола. Обичам ги и ми липсват.

- 20 години по-късно след огромна популярност, по какъв начин се промени Никсън?
- Претърпях разнообразни катаклизми, само че в последните 10 години животът ми върви добре. Може би пораснах и мисля по друг метод. Животът е най-големият преподавател. Когато се опариш няколко пъти, виждаш, че не всичко е розово и започваш да се съобразяваш с много неща.

- Как стартира да се занимаваш с музика?
- Майка ми е фолкпевицата Каролина. Тя ме вкара в музикалния отрасъл. Благодаря на Бог, че ме е дарил с такава майка, тъй като каквото и да съм правил през годините, тя постоянно е била зад мен. Живее в Гърция и не се виждаме постоянно, само че поддържаме топли връзки.

- Ти беше шлагер за младежите. Пееше главно за мацки и купони. Това ли ти беше в главата в действителност?
- Имам няколко тотални шлагера, измежду които " Пич от класа ", " Плейбой бар ", " Руса пичка ", " Защо ". Песните ми се слушат към момента от младежи до хора на моята възраст. Текстовете сме ги писали дружно с Каролина. Определено по това време са ме вълнували нещата, за които пея. Сега към този момент не е по този начин, само че въпреки всичко тогава бях на 15, а в този момент - на 37.

- Някои дефинират тази музика като дивотия. Обижда ли те това?
- За мен не е. Със сигурност има хора, които, каквото и да изпея, няма да го харесат. Но имам и много почитатели, които ме обичат. Казват ми, че имат неповторими мемоари с моите части, свързани с гаджета. От тогава до в този момент чалгата се промени фрапантно, само че аз считам, че старите песни са по-добри. Сега всички са идентични, безлични.

- Лесно ли ти беше с мацките, когато стана звезда?
- След шлагерите несъмнено половият ми живот потегли фрапантно нагоре (смее се). Все отново бях младеж и ми беше забавно да се развличам и с малко по-големи от мен каки. При един подобен флирт се роди най-големият ми наследник Стоян. Сега той е на 20 и сме в положителни връзки, по мъжки.

- Защо попадна в пандиза?
- Заради дрогата. Бях млад и малоумен. Мислех, че всичко, което хвърчи, се яде. Идва време, в които животът ти опуква два шамара да се освестиш и да се замислиш. Не скърбя, че попаднах там. Научих много неща, по този начин е трябвало да стане. За присъдата какво да кажа - действителна е и може би съм я заслужил. Но в България за милиони няма закони. Винаги има наши и ваши. За жал, нищо не се е трансформирало в годините, откогато не пребивавам в страната.

- Какъв е животът зад решетките?
- Не съм имал безусловно никакви проблеми там. Даже съм се употребил с привилегии, които не всеки лишен от независимост има. Говоря за прилагане на мобилни телефони, интимни свиждания. Общо взето, в случай че имаш поддръжка вътре и финансова опция, това не е толкоз ужасно място. Определено обаче системата и българските затвори не поправят нарушителите.

- Няма по какъв начин да не те попитам и за един различен сложен миг от твоя живот - опиатите. Излекува ли се от зависимостта?
- Ако би трябвало а съм почтен, не съм минал единствено през една клиника или едно лекуване. Истината е, че дълги години се борих със зависимостта. Вече съм уверен, че един подвластен в никакъв случай не е оздравял на 100%, тъй като в днешно време опиатите са на всички места. Точно ние, които сме били подвластни, сме най-уязвими. Боря се всеки ден с това да съм чист. Но няма гаранция, че на следващия ден като се събудя, няма да ми се прииска отново толкоз мощно, че да не мога да устоя. Случвало ми се е.

- Кога опита опиат за първи път?
- Не помня. Беше доста от дълго време.

- Сега дрогираш ли се?
- Към днешна дата съм добре. Преминах през разнообразни стратегии и в този момент съм чист. Искам да благодаря на моите близки, че през всички години са били компактно до мен. Защото доста хора безусловно ме зарязаха, когато пропаднах. Майка ми, жена ми и децата ми оказват помощ, а това е най-важно за мен. Останалото е суетност.

- Мислил ли си да възобновиш кариерата си? Ще се възроди ли Никсън?
- Бях решил да не пея повече заради куп аргументи. Животът ми потегли в друга посока, само че доста хора ми пишат и не престават да се интересуват дали няма да пусна нова ария. Реших за моите почитатели да запиша нещо ново и по-късно ще осъществявам и друга концепция. Определено не мисля да се връщам трайно към музиката, само че нищо не се знае...

- Слушаш ли новата чалга?
- Не!

- Имаш голям брой татуировки, какво значат?
- Татусите ми са свързани с персонални истории, които не искам да разясня.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР