Никола Николов-Паскал, който на 27 септември, бе задържан в Сърбия

...
Никола Николов-Паскал, който на 27 септември, бе задържан в Сърбия
Коментари Харесай

Адвокатката на Паскал: Беше на лечение в Сърбия

Никола Николов-Паскал, който на 27 септември, бе арестуван в Сърбия при взаимна акция на сръбските и българските спецслужби, бил в западната ни съседка за лекуване и ще показа документи за това, сподели пред Нова тв адвокатката му Галя Гълъбова. 

" Г-н Николов е арестуван в петък следобяд в Сърбия, в Белград, където той се намира на лекуване и има здравна документи. Тя ще бъде показана пред българските и сръбските проверяващи органи. В момента е даден период на България да показа документи, въз основа на които се прави настояването за екстрадиция. Доколкото ми е известно, това е 18-дневен период ", добави юрист Гълъбова.

Предстои прокуратурата да изпрати документи за екстрадицията на Паскал, защото важи Европейската спогодба за екстрадиция. След това въпросът би трябвало да се реши от сръбския съд и министър на правораздаването, като процедурата може да отнеме седмици. 

За Николов се заприказва през април тази година по отношение на аферата в Агенция " Митници ", когато бяха задържани някогашната ѝ директорка Петя Банкова, заместникът ѝ и татко и наследник - Стефан и Марин Димитрови от Хасково. В случая бе намесено и името на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Стефан Димитров е упрекнат за присъединяване в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи дружно с татко си Марин Димитров, Петя Банкова, Петър Субев от " Гранична полиция ", както и Никола Николов. Последният обаче не беше открит в страната и беше разгласен за търсене. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР