Никола Николов – Паскал, определян от поне десетилетие като краля

...
Никола Николов – Паскал, определян от поне десетилетие като краля
Коментари Харесай

Паскал тайно се прибрал в България с фалшив паспорт

Никола Николов – Паскал, определян от най-малко десетилетие като краля на контрабандните канали в България, офейка от страната в края на месец март т.г. в разгара на избухнал колосален скандал за съществуването на митничарско ОПГ с присъединяване на висши служители на реда и митнически чиновници.

Аферата започва със зрелищен арест на тогавашната шефка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и с подадена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който в началото беше притеглен като очевидец против бандата на Паскал, преди да се снабди с обвиняване като един от маститите настойници на контрабандната мрежа. Оказа се, че Живко Коцев персонално е протектирал „ лейтенантите “ на Николов – татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, които са движели трафика на безакцизни цигари от България към Европа.

 

Според държавното обвиняване Марин и Стефан Димитрови – Ярите са прекарали десетки тирове с контрабанди цигари към Румъния и Гърция през последната година, ползвайки се с протекциите на някогашната шефка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и Живко Коцев.

 

Четири тира с недекларирани цигари са били хванати в Румъния в края на февруари, а към делото за контрабанда ще бъдат привлечени като обвинени и Кирил Петров и Кръстю Грозданов, които са движели оперативно трафика на папироси в групировката на Паскал.

 

Междувременно стана ясно, че прокуратурата ще повдигне обвиняване и на втори мастит служител на реда след Живко Коцев като част от бандата на Никола Николов – Паскал. Доскорошният шеф на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – аерогари Петър Субев също ще бъде притеглен като обвинен, като осведомени с следствието разкриват, че през есента на 2023 година Субев бил засечен дружно с Паскал и с Марин Димитров – Ярата на отмора в Барселона. Неофициално се твърди, че Субев е подпомагал групировката да изнесе към Испания машини за произвеждане на цигари, които били конфигурирани в столицата на Каталуния. Смята се, че Петър Субев е оказвал въздействие върху свои подчинени да пропущат контрабандни товари на митничарското ОПГ на Паскал.

 

Според данни от следствието групата на 63-годишния някогашен митничар и сътрудник на Държавна сигурност е владеела посредством служители на реда и митничари нерегламентирания внос-износ на цигари, алкохол и петролни артикули, само че е обезпечавала посредством въздействието си в митниците и други контрабандни товари, за което е прибирала дял от облагата

 

Под контрола на Паскал и хората му са били най-оборотният гранично-пропускателен пункт в страната – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, както и Лесово, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, „ Калотина ”, Дунав мост – Русе, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин ”, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Оряхово и гранично-пропускателният пункт при село Стрезимировци.

 

Потърсен за коментар за достоверността на мълвата, че Никола Николов – Паскал се е прибрал скрито в България и се пробва да повлияе на следствието с торби с пари, представител на Министерство на вътрешните работи отвърна, че в полицията няма данни търсеното лице да се намира на територията на страната.

 

Според данните, с които Министерство на вътрешните работи разполага, Паскал е напуснал България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ на 29 март в 11.23 ч. с първокласния си кемпер, като 63-годишният контрабандист е бил придружаван от други членове на фамилията си. Оттогава Николов не е засичан. Паскал има хотел и къща в гръцкия град Кавала, а осведомени с бизнеса му настояват, че той е всекидневен притежател на още безброй парцели в Гърция, добити през последното десетилетие посредством дузина подставени лица от Хасково, Петрич и Димитровград. Както към този момент стана ясно, има и луксозна вила в Истанбул.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР