Никола Минков има международен опит в оптимизацията на търсещи машини

...
Никола Минков има международен опит в оптимизацията на търсещи машини
Коментари Харесай

Никола Минков, Serpact: Със средства от ПРСР успяхме технически да обезпечим бизнеса си

Никола Минков има интернационален опит в оптимизацията на търсещи машини от 2012 година. Фокусът му е над техническа оптимизация, създаване на Content маркетинг тактики, обмисляне и прогнозиране на цялостни акции по SEO, основаване на тактики за ръководство на SERP резултати. Пред Novini.bg. той описа по какъв начин Министерство на земеделието и храните, посредством Програмата за развиване на селските региони (2014-2020), е помогнало за техническо застраховане на сполучливия му бизнес, основан в Свиленград. 

" Разбрах посредством обществените мрежи и посредством инициативността на Местната инициативна група (МИГ) в Свиленград. В дребните градове е доста по-лесно една информация да стигне до бизнеса, защото хората и общността се познават по-добре. Всъщност, МИГ-ът е доста дейна активност като цяло. Инициират постоянни срещи с бизнеса на място, на които канят всички негови представители. На една от тези срещи, която беше оповестена в обществените мрежи, разбрах за тях и се записах. Отидох исе срещнах с опцията да усъвършенствам бизнеса си ", показа той. 



На фотографията: Екипът на Serpact.

Според него развиването на работещи бизнес инициативи в дребния град е преимущество. " Логистиката и достъпът до информация са по-трудни спрямо по-големите обитаеми места, само че от друга страна  се възприема, че активността е " по-на чисто ", спрямо огромните градове. Тук всичко се случва по по-лесен метод, стига и отсрещната страна, която кандидатства по плана, да има ясни и чисти планове ", посочи Минков. 

Бизнесменът посъветва за най-хубав резултат при кандидатстването да се работи с способени специалисти. " Според мен компания, която се развива в дадена област, би трябвало да избере услугите на профилирани консултанти. Преди това използвах за две други процедури други компании, нямахме триумф, въпреки че бяхме събрали нужните точки ", показа опита си той.

Инвестицията на сдружението е ориентирана към застраховане на нужното съоръжение за бизнеса. Закупени са - монитори, компютри, слушалки, мишки, клавиатури и техника за видеозаснемане.   " Имаме уебинари, които стартирахме още през 2018 година преди Коронавирус. Имахме потребност от тази техника, защото преди този момент използвахме външни услуги. Закупеното съоръжение сега употребяваме и за конференциите, които организираме. Миналата година организирахме българския Serp Conf. с към 300 гости. Тази година направихме източноевропейски Serp Conf. с 450 гости. Догодина ще вършим с 600-800 за Централна и Източна Европа.  Събитията обезпечаваме с видео снимане, само че с изключение на снимане на конференцията, където използваме организация за задачата, осигуряваме и изявленията, които след това използваме за маркетинг цели, вътрешни образования и споделена информация с аудиториите ни ", описа Никола Минков.

Той се надява пред бизнеса му да се открият още сходни благоприятни условия и мисли интензивно в тази посока. Този път - във връзка със стартъп, който напълно скоро ще разгласят обществено. " Това е SAS, който мери всички маркетинг принадлежности, които имаме: Facebook, Гугъл Analytics и така нататък Събират се всички данни, обработват се с изкуствен интелект и се демонстрират на притежателя на бизнеса или маркетолога, действителните данни, с цел да могат те да вземат по-адекватни и точни решения по какъв начин и къде да харчат бюджета си и да имат ефективна  реклама ", изясни предприемачът.



На фотографията: Екипът на Serpact.

Минков показа с нас и историята на бизнеса си и по какъв начин инцидентно се случва той да е основан в Свиленград. " Роден съм в София и съм живял до 18-19-годишен в града. Занимавах се с друго, преди да стартира с цифровия маркетинг. Съпругата ми е от Свиленград и там се срещнах с нея до момента в който се подвизавах в миналата ми част от кариерата. Останах да пребивавам там. По стичане на събитията тук се възпламених по цифровия маркетинг, по-специално SEO /Search Engine Optimization/. По този метод стартирах. Част от екипа ни е в Свиленград, друга част е из цяла България – хоум офис. Може би съм и единственият софиянец, който е сменил персоналната си карта със свиленградска ", майтапи се той.

Никола Минков  ни  описа, че  през 2020 година компанията „ СЕРПАКТ ” ЕООД подписва контракт за даване на безплатна финансова помощ за осъществяване на план „ Инвестиции в поддръжка на новаторско развиване ”, финансиран по ПРСР 2014-2020 година, който се извършва от МИГ „ Свиленград Ареал “, а точно: „ Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия на територията на МИГ Свиленград Ареал ”. Общата стойност на плана е 114 617 лева, от които финансирането от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони е в размер на 77 366.69 лева и национално финансиране -  8 596 лева. 

Проектът планува действия за повишение качеството на предлаганата услуга и реализиране на по-голяма  конкурентоспособност. Проектното предложение е заложило на новаторски развой на ръководство при цифровия маркетинг за онлайн магазини и всевъзможен тип уеб-сайтове. Основната планувана активност е закупуване на високо софтуерно компютърно съоръжение.

***

Материалът е финансиран по Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.), с поддръжка на Европейския съюз посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.


 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР