Никола Минчев видя “процеп за продължаване на преговоритеДБ винаги са

...
Никола Минчев видя “процеп за продължаване на преговоритеДБ винаги са
Коментари Харесай

ППДБ се молят, ГЕРБ говорят за избори

Никола Минчев видя “процеп за продължение на договарянията ”
Демократична България постоянно са били наясно, че Политическа партия е пасмина от измамници ”, сподели Делян Добрев

В 17.00 часа Радев връчва втория мандат

След скандалните изказвания от Националния съвет на Политическа партия на Кирил Петков и Асен Василев и декларацията на Мария Габриел, че замразява договарянията за държавно управление, от ППДБ го удариха на молби и нови апели за “евроатлантическо държавно управление ”. “Трябва да разбираме, че няма алтернатива България да отиде на предварителни избори и няма алтернатива да не продължим диалозите и да не стигнем до държавно управление. Поводи да се замразяват диалозите и да не сме удовлетворени от положението на нещата има прекомерно доста, само че връщане на масата на диалозите би трябвало да има ”, съобщи Христо Иванов (ДБ).

“Все отново разчитаме на реализацията на втория мандат. Преговорите се замразяват, само че не се приключват ”, сподели Никола Минчев от Политическа партия и изрази вяра, че колкото и дребен да е “процепът ”, ще съумеят да осъществят “този прозорец, който е оставен ”.

Изявленията и на двамата в неделя пристигнаха след рецензии от страна на Иван Костов, който бе безапелационен пред БНР, че договарянията не са замразени, а са върнати в начална точка и е станало невероятно да се избере държавното управление, “което беше показано пред обществеността ”.

Кирил Петков се оказа изненадващо в чужбина, а Николай Денков сподели, че “първо би трябвало да се успокоят страстите ”. “Не е обсъждан вид да се смени ротацията, може малко да се деполитизира състава на кабинета ”, сподели Денков пред bTV.
Делян Добрев от ГЕРБ предложи два разновидността - дясно държавно управление с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и Има Такъв Народ със устойчиво болшинство от 142 депутата.

“Или избори, с цел да отиде в небитието партията на измамниците от Политическа партия ”, сподели Добрев.

“Време е Демократична България да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад обединения с Политическа партия, партия за която от Демократична България са били постоянно наясно, че е пасмина от измамници, жадни за власт ”, сподели Делян Добрев.

“Най-доброто за България е да има устойчиво постоянно държавно управление. Ако сътрудниците от Политическа партия не са възмъжали за такова решение, тогава ще отидем на нови избори с всички опасности от това ”, съобщи Деница Сачева.

“Преговорите ще бъдат размразени, в случай че забележим предпочитание за експертно държавно управление, с което за малко време да прекараме България през рецесията. Трети мандат не виждам по какъв начин ще стане, тогава изборите са доста по-честен вид към хората ”, уточни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още в събота при оповестяването на позицията на партията за замразяването на договарянията.

“Абсолютно стоя зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на гласоподавателите ”, сподели Асен Василев по Нова телевизия за чутото в записите.

Междувременно структури на Демократична България в страната приканиха водачите си Атанас Атанасов и Христо Иванов да приключат с обединението с “Продължаваме смяната ”. Тъмносините дефинират в стотици мнения “Промяната ” като “политическо леке ” и регистрират като груба неточност на управлението си съюза с хората на Кирил Петков и Асен Василев.

Късно нощес стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ППДБ в 17.00 часа. От ППДБ неведнъж отправяха рецензии към президента, че се бави с конституционната процедура.

Увеличението на пенсиите в ръцете на депутатите
Гълъб Донев за абсурда: Искат да вземат страната на концесия
Действащият бюджет изтича на 22 юни



Ще предложим на Народното събрание идната седмица удължение на Бюджет 2022, сподели служебният министър председател Гълъб Донев. Пенсиите за месец юни ще бъдат изплатени по проект и в точния момент, а по-късно отговорността е на народните представители, добави той. Срокът на удължителния закон за държавния бюджет за 2022 година изтича на 22 юни, сподели Гълъб Донев.

Преди дни шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов изясни, че няма риск са изплащането на пенсиите за месец юни. Но е значимо да бъде признат удължителен закон или нов бюджет за 2023 година, с цел да бъде обезпечено нарастването на пенсиите с 12% от 1 юли.

Премиерът Гълъб Донев през днешния ден разяснява въпроса какъв брой близо сме до нови избори с думите: “След това, което за тези два месеца - от 2 април до в този момент гледаме, договарянията за сформиране на постоянен кабинет, договарянията, които се оказаха замразени, се оказахме в обстановка в която, от ротация на ръководството, се оказахме в ротация на кавги. Това, което всички гледаме - освен българските жители, само че и нашите задгранични сътрудници, демонстрира уродливото лице на политическия цинизъм, който върви сега. Той може да бъде разказан с алабализми, само че в действителност приказва едно. Че желаят да вземат страната на концесия ”.
Немски евродепутат след записа от „ Промяната “: Нямаме потребност от рецесия с еврото!
Кирил Петков огласи диалог с Урсула фон дер Лайен за “заобикаляне на разпоредбите ”



Немският евродепутат Мориц Кьорнер написа ядосан пост в Туитър и разгласява видео от записа, в което се чува по какъв начин Кирил Петков споделя за сделки с Урсула фон дер Лайен.

Реакциите в Брюксел след скандалните изявления от записа на Националния съвет на “Продължаваме смяната ” не стопират към този момент трети ден. Либералът Мориц Кьорнер, народен представител в Европейския парламент от Германия, разгласява частта от обясненията на Кирил Петков за заобикалянето на разпоредбите за влизане в еврозоната от страна на България. “Твърди се, че Урсула фон дер Лайен скрито е дала обещание на българските държавни договарящи да одобри България в Еврозоната, даже в случай че страната не дава отговор на нужните условия за това. Трагична неточност. Еврокриза 2.0 е последното нещо, от което се нуждаем сега ”, декларира в Туитър Мориц Кьорнер.

Когато Петков изяснява пред Националния съвет за диалога си с председателката на Европейската комисия, той споделя, че Урсула фон дер Лайен е дала обещание съпорт, само че с молба от нейна страна, “да не бъде представена ”. Петков обаче огласява пред членовете на Народно събрание на Политическа партия диалога, а откакто депутатът Радостин Василев даде записа на медиите на специфична конференция, от Брюксел представител на Европейската комисия в началото назова записа “с неразбираем генезис ”. “Това, което е ясно е, че има критерии, които се отнасят за влизането в Шенген и ръководителят беше доста безапелационна в своята поддръжка и за България, и за Румъния що се отнася до влизането им в Шенген, мисля, че това стана доста ясно. Има и доста ясни критерии за влизането в еврозоната. Разбира се, ръководителят и цялата Комисия, дано ви напомня, че не е единствено ръководителят, а цялата Комисия, а след това и Съветът на Европейски Съюз са тези, които преценят доста точно дали критериите са изпълнени, с цел да бъде взето такова решение. Но по принцип не разясняваме подобен вид обвинявания и записи, които излизат на бял свят ”, съобщи Ерик Мамер в петък.

В събота обаче се наложи Европейската комисия още веднъж да излезе с позиция поради продължаващите въпроси към “заобикалянето на разпоредбите ” за България. Европейската комисия удостовери за Българска национална телевизия, че Урсула фон дер Лайен и Кирил Петков са поддържали връзка.

Председателят на Еврокомисията и Петков са обсъждали значими за България тематики, в това число Еврозоната и приемането ни в Шенген. Позицията на Фон дер Лайен и по двете тематики е ясна, споделят от Комисията. Фон дер Лайен е удостоверила поддръжката си за приемането на страната ни в шенгенското пространство. Влизането в еврозоната е развой, чиито условия важат за всички страни, а всички правила би трябвало да се съблюдават, допълниха още от Европейска комисия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР