Никола Минчев, председател на временната парламентарна комисия за проверка на

...
Никола Минчев, председател на временната парламентарна комисия за проверка на
Коментари Харесай

Николай Минчев: Неявяването на прокурор Кирилова в парламента е саботаж

Никола Минчев, ръководител на краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, дефинира като бойкот неявяването за чуване на ръководителя на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова.

Той разяснява тематиката пред медиите след края на съвещанието. И добави, че щеподновят поканата, защото тя е задължена да пристигна пред парламентарната комисия, уточни Минчев.

Депутатът добави, че отводът да се яви пред комисията е изпратен от прокурор Кирилова половин час преди началото на съвещанието, а е поканена още в понеделник да пристигна, което е казус.

Никола Минчев уточни, че ще бъдат изпратени предложения за чуване към и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, както и към двамата някогашни основни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров.

Председателят на комисията също по този начин сподели, че не е склонен с обвиняванията, че комисията се употребява за политически цели.

По време на разискване на въпроса за неявяването на прокурор Кирилова, Мирослав Иванов от ПП-ДБ предложи комисията да предложения и други представители на прокуратурата, с цел да се види " дали това ще е преднамерено държание " от страна на прокуратурата. Народните представители Бойко Рашков и Настимир Ананиев означиха, че са щели да зададат на Илиана Кирилова въпроси във връзка с подозрения за нейни контакти с Петьо Петров - Еврото, както и за разпределението на каузи в Софийска градска прокуратура и назначенията на прокурори.

Българска телеграфна агенция напомня, че в писмо до Никола Минчев, ръководителят на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова показва, че " според конституционно регламентираното разделяне на управляващите, експлицитното решение на Конституционния съд от 2017 година, както и законовите разпореждания ", намирам явяването ѝ пред комисията за " неуместно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР