Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ (ПП) ще е новият председател

...
Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ (ПП) ще е новият председател
Коментари Харесай

Продължаваме промяната предлага Никола Минчев за председател на НС

Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “ (ПП) ще е новият ръководител на Народното събрание. Той ще бъде препоръчан за поста от групировката на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Това сподели Петков пред публицисти в Народното събрание като акцентира, че настояването е Минчев да бъде не първи ротационен ръководител, а непрекъснат и единствен началник на Народното събрание. Идеята за ротациите е била обсъждана и стана обществена поради изтекло писмо на управлението на участващата в " Демократична България " партия ДСБ до членовете на Изпълнителния ѝ съвет. Изглежда обаче бъдещите партии в ръководството са се отказали от тази концепция.

Петков изясни, че Минчев е правист, герой за дела, работещ за интернационалните организации. " Надяваме се нашите съдружни сътрудници ще ни поддържат ", добави Петков.

В последните два къси Народното събрание ръководител беше Ива Митева от „ ИТН “. Сега преди да стартират договарянията по браншове сред специалистите на четирите обединения, участници в договарянията импровизирано посочваха, че тя сигурно още веднъж ще заеме поста. Това не беше особена изненада, защото тя е релативно допустим вид за всички обединения, които се пробват да сформират болшинство.

През последните дни обаче участници в договарянията заговориха и за различен евентуален претендент за председателския пост - водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова, само че тя няколко пъти отхвърли и последно се говореше, че ще стане вицепремиер. Часове преди началото на съвещанието импровизирано се заприказва, че в последна сметка ръководителят ще е от Политическа партия.

Минчев е приключил право в СУ " Св. Климент Охридски " и е корпоративен юрист в " Джингов, Гугински, Кючюков и Величков ". Владее български, британски и немски.

Кирил Петков сподели още, че се надява до началото на идната седмица ще има подписано съдружно съглашение, а в края на другата седмица - „ държавно управление за идващите 4 години “.

" Надяваме се да имаме парламент и държавно управление, които да бъдат за четири години ", сподели Петков, който без изненада разгласи, че ще е предлагането на Политическа партия за министър председател, само че крайното решение ще се вземе от съдружните сътрудници, когато подпишем съглашението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР