Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ бе избран за председател на

...
Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ бе избран за председател на
Коментари Харесай

34-годишен юрист е новият председател на парламента

Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “ бе определен за ръководител на Народното събрание. Именно той бе номинацията на групировката на Кирил Петков и Асен Василев. От трибуната на Народното събрание Петков съобщи, че той има дълготраен стаж като юрист.

„ През годините се потвърди като отличен експерт, несклоняем войник за дела с дейна гражданска позиция. Вярвам, че тези негови качества, както и положителното му обучение, честност и неизменност ще допринесат доста за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-хубавата идея – триумфът на България “, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

„ Парламентът отразява настройките в обществото. С избора на цели 7 обединения гласоподавателят ни даде явен знак, че чака екипна работа, а не властнически решения. Нека работим за това в 47-ия български парламент, в границите на един цялостен 4-годишен мандат, да възстановим духа на взаимното съгласие “, съобщи Никола Минчев в първото си послание като ръководител на Народното събрание.

Снимка: Ладислав Цветков

Той акцентира, че „ удобното състояние “ на партиите в Народното събрание след гласуваното на изборите доверие „ следва да завърши скоро “ и ще е нужна работа с съответни резултати. Никола Минчев даде поръчка, че Народното събрание ще бъде „ място за свободни и градивни полемики “.

Единствената друга номинация пристигна от „ Възраждане “ - Цончо Ганев. Той е приключил Стопанската академия в Свищов. Бизнесмен, който се занимава с частна активност. Дългогодишен управител в огромна интернационална компания.

„ За “ кандидатурата на Никола Минчев гласоподаваха 158 депутати, срещу бе един, а 72 се въздържаха. „ За “ кандидатурата на Цончо Ганев гласоподаваха 13 депутати, срещу бяха 91, а 88 се въздържаха.

За зам.-председатели бяха определени:

- Мирослав Иванов от „ Продължаваме промяната “;
- Росица Кирова от ГЕРБ-СДС;
- Мукаддес Налбант от ДПС;
- Кристиан Вигенин от БСП;
- Ива Митева от „ ИТН “;
- Атанас Атанасов от „ Демократична България “;
- Цончо Ганев от „ Възраждане.

Бяха определени и 14 секретари на Народното събрание - по двама от всяка парламентарно показана партия.

Кой е Никола Минчев?

Никола Минчев е роден на 13.09.1987 година, правист по обучение. Сферите му на работа като юрист са недвижими парцели, енергетика и общо корпоративно право.

Завършил е 91. Немската езикова гимназия в София. Висшето му обучение е по право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Той е корпоративен юрист в " Джингов, Гугински, Кючюков и Величков ", считано за една от най-старите бизнес адвокатски адвокатски фирми у нас.

Минчев водеше листата на " Продължаваме промяната " за Перник. Владее български, британски и немски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР