Никола Минчев, който е зам.-председател на 49-то Народно събрание и

...
Никола Минчев, който е зам.-председател на 49-то Народно събрание и
Коментари Харесай

За депутатско място в Европарламента от ПП ще мерят сили Никола Минчев, Даниел Лорер, Калина Константинова и Настимир Ананиев

Никола Минчев, който е зам.-председател на 49-то Народно заседание и народен представител от ПП-ДБ, се отхвърли от председателското място на Народното събрание, което трябваше да заеме вследствие на „ джентълменското съглашение “ с ГЕРБ. Вместо това, той ще се кандидатира за евродепутат като лидер на листата на Политическа партия, носи усилена мълва в политическите среди.

 

Решението му значи, че при ротацията през март водачът на ДСБ – Атанас Атанасов ще застане отпред на Народното събрание. Досега той е бил единствено зам.-председател на Народното събрание.

Никола Минчев е съобщил на сътрудниците си във вторник (16 януари) решението си, че ще се впусне в борбата за евродепутат от Политическа партия. Предстои то да бъде официализирано и посредством гласоподаване от Изпълнителния съвет на партията, когато стартира същинската подготовка на вота. Дотогава групировката ще би трябвало да вземе решение и дали ще взе участие взаимно с Демократична България, като в случай че двете политически сили се явят с обща листа, водаческото място на Минчев би трябвало да бъде утвърдено и от останалите в обединението. Както към този момент се носи мълвата, по всяка възможност двете партии ще се явят поотделно на идния избор.

 

Запознати издават, че предпочитание за Европарламента от Политическа партия, са показали още Даниел Лорер, ексвицепремиерът Калина Константинова и Настимир Ананиев.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Никола Минчев Даниел Лорер Калина Константинова и Настимир Ананиев евродепутат Европарламент Атанас Атанасов ПП ПП-ДБ
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР