Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанков,

...
Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанков,
Коментари Харесай

Вижте всички кандидати на ПП за евродепутати, Деница Симеонова е вътре

Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанков, Искрен Митев, Христо Петров - Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров - това са имената, които " Продължаваме промяната " оферират да влязат в общата листа на ПП-ДБ за европейските избори.
Имената са били утвърдени на Националната конференция на " Промяната ", която стартира през вчерашния ден в НДК. Те нямат класификация, защото първо би трябвало да се обсъдят с съдружните сътрудници от " Демократична България ", след което да се подредят в обща листа. По всяка възможност обаче Минчев ще бъде първи.
На конференцията Политическа партия са избрали и нов Изпълнителен съвет. В него влизат съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, акад. Николай Денков, депутатите Даниел Лорер, Калина Константинова, Никола Минчев, Венеция Нецова-Ангова, Христо Петров - Хазарта, Венко Сабрутев, някогашният районен министър Андрей Цеков, кметовете на Пазарджик и Благоевград - Петър Куленски и Методи Байкушев, както и някогашната говорителка на кабинета " Петков " Лена Бориславова. Те бяха показани от Петков като " генералите на смяната ", които ще работят за идващите избори.
" Евролистата беше напълно определена от общото заседание, без предварителни ангажименти и непокътнати места. Това се случи на Изпълнителния съвет, а в този момент и на Националния съвет. Влизаме с ясното схващане, че ще се явим дружно - " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", тъй като разбрахме, че дружно сме мощни и представляваме една общественост ", сподели Кирил Петков. От групировката наложително желаят първото място на вота.
На въпрос с кого са подготвени да работят Асен Василев отговори: " Нека да ви отговоря с кого сме си партнирали в предишното - с всеки, който е подготвен да поддържа европейския път на България и задачите, които ние сме сложили. Търсим поддръжка, с цел да се свърши избрана работа, не търсим поддръжка от някого по някакъв различен симптом. Ако има партии, които са подготвени да застанат зад това България да продължи пътя към Европа, инвестицията за превъоръжаването на армията, при което с 60% са увеличени средствата за българската войска в последните две години, а толкоз пари нашата партия не е виждала от времето на социализма, в случай че са подготвени да застанат партиите зад това да продължим да покачваме приходите и да понижаваме неравенствата, да няма уговорени мачове и състезания в страната ".
 Попитан дали това включва и ГЕРБ изясни: " Всяка партия, която е подготвена да поддържа тази посока на придвижване на страната. С ГЕРБ преговаряхме и работихме, до момента в който те подкрепяха посоката на придвижване. В момента, в който те се отметнаха, видяхте, че отиваме на избори ".
По-рано през днешния ден Кирил Петков съобщи в ефира на БНР, че подуправителят на Българска народна банка и някогашен ръководител на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров също би приел да е длъжностен министър председател, само че не е бил поканен от президента.
" Познавам Андрей Гюров, той в никакъв случай не е бягал от отговорност и не би бягал от отговорности. Той има ясна позиция по това. Ние сме горди, че хора като него в такива тежки моменти постоянно биха взели национално тежкото отношение, без значение на каква цена ", разяснява Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР