Никола Ковачевич е един от най-известните адвокати по правата на

...
Никола Ковачевич е един от най-известните адвокати по правата на
Коментари Харесай

Кариерата на Джокович е заложена на карта

Никола Ковачевич е един от най-известните юристи по правата на индивида в наши дни. Думата му тежи освен в родината му Сърбия, само че и в целия свят.

Делата, които печели и борбите, които води, го вършат притежател на една от най-престижните награди в региона на работата с бежанците:

През 2021-а, едвам на 31 години, той е почетен с наградата „ Нансен “ на Организацията на обединените народи. bTV го откри в Белград за коментар по отношение на случилото се с любимеца на сръбската нация Новак Джокович и депортирането му от Австралия.

„ Всяка страна има цялостното право да управлява допускането и изгонването на даден човек от територията си. Въпреки това, човешките права на Джокович бяха нарушени. Държаха го на летището 7 часа, с изключен телефон, без опция да потърси отбрана от юрист “, безапелационен е Ковачевич.

Според юриста, локалните управляващи са прекалили в старанието си да покажат пред популацията какъв брой безкомпромисни са в битката против ковид:
“Настаниха го в хотел, в който има хора, които са арестувани от управляващите още преди 9 години и към момента са там. Не му дадоха късмет да избере къде да отседне. Нима щеше да се укрие, да избяга? Това бе политическа режисура. “

Ковачевич не приема и мнението, че Джокович бе провъзгласен за водач на хората, които са срещу имунизирането:
“Аргументите на министъра на имиграцията бяха, че той е рекламно лице на антиваксърите. Когато се стигне до съд, ти би трябвало да имаш доказателства, за които да спориш, а при тях такива липсваха. “

“Съдията, сподели, че Новак може да направи реклама против имунизациите и по този метод хората да не се имунизират. Не, че той е рекламно лице на антиваксърите, а че може да го направи! Това е доста рисково за бъдещето ни. Ако аз или ти, или някой различен човек реши да замине за Австралия на следващия ден, ние сме застрашени да бъдем изгонени когато и да е, тъй като ние също можем да създадем нещо.”

Ковачевич е обезпокоен за бъдещето на Джокович в тениса:
“На „ Ролан Гарос” оповестиха, че ще вземат участие единствено имунизирани, скоро на “Уимбълдън” ще последват същия образец, евентуално и на US Open. Кариерата на Новак е заложена на карта. Не желая той да се имунизира, с цел да накара някои хора да са щастливи, само че би трябвало да откри метод да продължи да играе тенис. Откаже ли се, това ще бъде тъжно за спорта, за цяла Сърбия.”
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР