Никола Кемилев записа най-успешното представяне на български играч на Европейски

...
Никола Кемилев записа най-успешното представяне на български играч на Европейски
Коментари Харесай

Страхотно представяне на Никола Кемилев на Европейското по снукър

Никола Кемилев записа най-успешното показване на български състезател на Европейски шампионати за мъже по снукър. 33-годишният българин бе на крачка от класиране на 1/8 край, само че отпадна след доста трагичен конфликт против Сакип Насир. Кемилев изигра страховит дуел като водеще с 3:1 фрейма, само че англичанина Насир съумя да измъкне мача с доста постоянна игра и да прължи напред в шампионата. Сакип Насир е един от любимците за продобиване на купата в София.

Преди това Коко се оправи с 4:2 фрейма над Аарън Бусутил в доста под напрежение мач, където сподели темперамент. Преди това в груповата фаза българинът реализира три победи в груповата фаза и излезе преди всичко. Интересното е, че Кемилев не беше играл в шампионати от календара на Българската Снукър Федерация повече от година, само че завоюва спомагателния квалификационен шампионат, за място на Европейското състезание за мъже.

Други двама българи също минаха груповата фаза. Теодор Чомовски и Виктор Илиев също се класираха на елиминациите, само че не съумяха да запишат победи и отпаднаха от конкуренцията. Чомовски отстъпи на Томас Доулинг с 0:4 фрейма, до момента в който Виктор отстъпки с 3:4 на Юка Еркинмико. Виктор Илиев взе участие на всички възрастови групи на Европейското състезание и съумя да премине груповата фаза и на трите шампионата.

Другите българки, които взеха присъединяване в груповата фаза на Европейското състезание за мъже бяха: Георги Величков, Иван Кюпов, Никола Кемилев, Сашко Димитров, Христо Сираков, Жан Лаушман, Денис Иванов, НИкола Георгиев, Тихомир Йорданов и Олег Велинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР