Никола Груевски бе обявен за почетен председател на ВМРО-ДПМНЕ, предава

...
Никола Груевски бе обявен за почетен председател на ВМРО-ДПМНЕ, предава
Коментари Харесай

Никола Груевски бе обявен за почетен председател на ВМРО-ДПМНЕ

Никола Груевски бе разгласен за почетен ръководител на ВМРО-ДПМНЕ, предава скопският ефирен канал A1 On, цитира "Фокус ".

Съответното решение бе взето в границите на XVI Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, който се организира във Валандово. На Груевски, който бе отпред на партията повече от 14 година, бе връчена плакет за признателност за работата му във ВМРО-ДПМНЕ.

В 11 часа (местно време) във Валандово започнаха полемиките в границите на втория ден на XVI Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, на който ще бъде определен новият ръководител на партията. Единственият претендент за правоприемник на подалият оставка Никола Груевски е Християн Мицкоски.

Конгресът на ВМРО-ДПМНЕ бе открит в следобедните часове на петък, а от 544 делегати, участваха единствено 411, съгласно ръководителя на комисията за инспекция Светлана Якимовска. По този метод бе изпълнено изискването по член 18 от устава на партията, според което „ конгресът може да работи, единствено с наличието на минимум две трети от общия брой делегати “., т.е. минимум 363-ма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР