Никола Дринков е единият от двамата задържани за хулиганската изцепка

...
Никола Дринков е единият от двамата задържани за хулиганската изцепка
Коментари Харесай

Този хубавец е единият от задържаните за джиповете на Съединението

Никола Дринков е единият от двамата арестувани за хулиганската изцепка с качването на джипове на паметника на Съединението, научи Plovdiv24.bg . Младежът е музикант, прочут още като Drink.

Районна прокуратура-Пловдив образува по-рано през днешния ден досъдебно произвеждане и разпореди водачите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвинени.

По отношение на 23-годишния Дринков и Д. М., на 25 година, през днешния ден ще бъдат повдигнати обвинявания за това, че са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост, и е осъществено при ръководство на моторно транспортно средство – закононарушение по член 325, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс. 

По отношение на двамата обвинени ще бъдат взети ограничения за неотклонение " гаранция " в размер на 2000 лв.. След привличането им като обвинени наблюдаващият прокурор от районна прокуратура Пловдив ще разпореди на съображение член 69а от Наказателно-процесуален кодекс краткотрайно да бъдат отнети свидетелствата им за ръководство на МПС.

За това действие законът планува наказване до пет години отнемане от независимост, както и отнемане от право на ръководство на моторно транспортно средство.

На видеоклип, който е бил публикуван в обществените мрежи, е видно, че през нощта на 25-ти против 26.11.2022 година джип изкачва стълбите на паметника на Съединението, където към този момент е паркиран и втори автомобил. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. 

След като се е срещнал с въпросния видеоклип, Районният прокурор на РП-Пловдив се свързал с шефа на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни дейности по определяне на причинителите. В полицията е формирана предварителна инспекция, в хода на която в границите на едно денонощие двамата причинители са открити и арестувани за 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР