Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или

...
Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или
Коментари Харесай

Илияна Йотова избухна срещу Петков: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание!

" Никого не бих съветвала да търси оправдание за едно или друго решение в българската история, тъй като ще допусне огромна неточност. Паралелът, който през днешния ден направи министър председателят Кирил Петков, беше огромна неточност “. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Facebook. Повод за думите ѝ е изявление на премиера Кирил Петков, който съпостави Априлското въстание с войната в Украйна.

Припомняме изявлението на премиера:

" Представете си, в случай че някой беше споделил по време на Априлското въстание: " Ами, най-добре е това въстание доста бързо да свърши, тези хора да нямат опция да се пазят, с цел да има по-бързо мир. " Това позиция ли е? Нашата история е обвързвана с образци на хора, които не са се примирили с агресор, който желае да потъпче опцията на едни хора да вършат личния си избор ", сподели Петков по време на визитата си в Бородянка. 

Йотова напомня на Петков, че българската история е доста дълга и имаме доста образци, когато политици, несъобразявайки се с националните ползи, са взимали решения, които са довели до национални произшествия. Тя го предизвестява да бъде по-внимателен с историческите паралели!

" Бих желала да напомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното придвижване, на Априлското въстание не са " някакви хора “, те си имат имена. За тях описваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание “, добави Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР