Никога по никакъв повод не съм разследвал разговор между премиера

...
Никога по никакъв повод не съм разследвал разговор между премиера
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Никога не съм разследвал разговор между Борисов и Танов

Никога по никакъв мотив не съм разследвал диалог сред премиера и към този момент починалия началник на митниците Ваньо Танов. Това съобщи пред bTV ръководителят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев.

Георгиев беше безапелационен, че подобен диалог в никакъв случай му е бил докладван и не е стигал до него.

Той е бил наблюдаващ прокурор по следствието за корупция в „ Митница Свиленград”, по което е подслушван тогавашният шеф на митниците Ваньо Танов.

„ Ние разследвахме данни за корупция в митниците, 10 души, които бяха на специфични разследващи средства. След привършване на следствието се откри, че няма връзки на високите етажи по отношение на корупционни схеми и изпратихме делото по подготвеност. Подслушвахме и Ваньо Танов”, изясни Георгиев.

Месеци откакто приключихме делото се появи подобен диалог в медиите. Тогава събрах екипа и споделих: Колеги, имаме ли подобен диалог? Нямаме подобен диалог. Разровихме всички документи и на един лист видяхме в действителност какво е пристинало при нас. При нас като информация беше пристигнало, изтъквам по памет, извършен диалог сред Ваньо Танов и непознато лице, мъж, на служебна тематика по отношение на лице, наречено Мишо Бирата. Това е докладвано при нас, разясни той. По думите му не са разполагали със наличието на диалога.

„ Имаме такива десетки хиляди диалога, няма опция да се изписва всеки един, тъй като това е голям размер хартия. Това е пристигнало при нас в прокуратурата”, безапелационен беше Пламен Георгиев.

„ Професионалистите знаят по какъв начин се работи по СРС-тата. Прокурорът физически, даже и да желае, няма опция да ги изчете”, означи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР