Никога по никакъв повод не съм разследвал разговор между премиера

...
Никога по никакъв повод не съм разследвал разговор между премиера
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Не съм разследвал разговор между премиера и Ваньо Танов

Никога по никакъв мотив не съм разследвал диалог сред премиера и към този момент починалия началник на митниците Ваньо Танов. Това сподели в предаването „ 120 минути” по bTV ръководителят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев.

Георгиев беше безапелационен, че подобен диалог в никакъв случай му е бил докладван и не е стигал до него.

Той е бил наблюдаващ прокурор по следствието за корупция в „ Митница Свиленград”, по което е подслушван тогавашният фиректор на митниците Ваньо Танов.

„ Ние разследвахме данни за корупция в митниците, 10 души, които бяха на специфични разследващи средства. След привършване на следствието се откри, че няма връзки на високите етажи по отношение на корупционни схеми и изпратихме делото по подготвеност. Подслушвахме и Ваньо Танов”, изясни Георгиев.

Месеци откакто приключихме делото се появи подобен диалог в медиите. Тогава събрах екипа и споделих: Колеги, имаме ли подобен диалог? Нямаме подобен диалог. Разровихме всички документи и на един лист видяхме в действителност какво е пристинало при нас. При нас като информация беше пристигнало, изтъквам по памет, извършен диалог сред Ваньо Танов и непознато лице, мъж, на служебна тематика по отношение на лице, наречено Мишо Бирата. Това е докладвано при нас, разясни той. По думите му не са разполагали със наличието на диалога.

„ Имаме такива десетки хиляди диалога, няма опция да се изписва всеки един, тъй като това е голям размер хартия. Това е пристигнало при нас в прокуратурата”, безапелационен беше Пламен Георгиев.

„ Професионалистите знаят по какъв начин се работи по СРС-тата. Прокурорът физически, даже и да желае, няма опция да ги изчете”, означи той.

--> „ Не знаем дали този диалог, който след това изтече в медиите, въобще има нещо общо с това изречение. Да, името е същото, само че какво се е говорило, до нас в никакъв случай не е стигало, т.е. ние в никакъв случай не сме били очевидци на подобен разговор”, уточни Георгиев.

Той добави, че след това е имало друго дело, което проверява този диалог, с което обаче той няма нищо общо. „ До мен подобен диалог не е идвал, не съм го виждал, не съм му бил очевидец, не съм скрил нищо”, увери Георгиев.

Всеки, против който имаме сигнал, ще бъде създаден и в случай че се съберат доказателства, ще подадем информация или към прокуратурата за формиране на досъдебно произвеждане, или ще се стартира лишаване на имуществото, сподели още той.

Скоро ще има арестувани за корупция, увери също Георгиев. По думите му към този момент има редица сигнали и става дума и за хора, които се занимават с политика, и за магистрати.

Георгиев акцентира, че ще избере експерти, които да предложи за членове на новата антикорупционна комисия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР