Никога няма да се почувстваш жив, докато не сториш добро

...
Никога няма да се почувстваш жив, докато не сториш добро
Коментари Харесай

„Майка Тереза на Виетнам“: Една жена спасява над 340 деца от самота

„ Никога няма да се почувстваш жив, до момента в който не сториш положително за някой, който не може да ти се отплати “ – във Виетнам една жена е осиновила над 340 деца, откакто самата тя е била изоставена от родителите си като бебе.

Медиите във Виетнам назовават Хуин Тиеу Хуонг " Майка Тереза на Виетнам ". Тя управлява неправителствена организация, отдадена на осиновяването, поддръжката на открити деца, сираци и бездомни деца, написа Goodnewsnetwork.org.

Тя се ражда без крайници, само че макар всекидневните компликации се трансформира във ентусиазъм за мнозина

Благодарение на поддръжката, оказвана от донори и доброволци, всички тези 346 деца могат да получат обучение, безвредни места за спане и игра, както и подобаващи медицински грижи, с цел да пораснат здрави.

Самата Хуонг не знае по кое време е родена. Намерената ѝ персонална карта не съдържа фамилно име, само че споделя 1968 година В годините след войната стара бездомна жена посвещава остатъка от силите си на това да помогне на Хуонг да откри дом и съумява – осиновява я младо семейство.

Вижте какво описа пред bTV Дип, за който няма граници за образованието

Те обаче се оказват полови насилници и се постанова съседи на Хуонг да ѝ оказват помощ да избяга от осиновителите ѝ. Следват години на скитане и още премеждия на ориста, до момента в който Хуонг не намира бебе, оставено на прага на дома ѝ едвам когато е на 19-годишна възраст.

Тя осиновява детето, малко по-късно среща китаец, който ѝ оказва помощ да наеме апартамент и да стартира бизнес. През 1993 година Хуонг стартира да работи като доброволец във Виетнамската асоциация за помощ, като оказва помощ на сираци и възрастни хора.

В Тексас се намира единственият увеселителен парк в света, напълно приспособен за гости със специфични потребности

През 2001 година тя основава благотворителен център, където и до през днешния ден оказва помощ на деца в потребност. Тя основава и фондация " Майка Хуонг ", с цел да подкрепя тази активност.

Доброволци от цяла Азия и Съединени американски щати се включват в задачата на Хуонг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР