Никога няма да проходиш“… Цял живот ще си на инвалиден

...
Никога няма да проходиш“… Цял живот ще си на инвалиден
Коментари Харесай

Мотивиращо! Инвалид стана херкулес, макар че лекарите му казвали, че няма да проходи

„ Никога няма да проходиш “… „ Цял живот ще си на инвалиден стол “… „ Спортът ти вреди “… Тези ужасни думи години наред чува 26-годишния Ангел Андинов , научи HotArena .

Младежът е диагностициран с церебрална парализа, която по негови думи е породена от лекарска немарливост. Докторите му поставят тежка присъда – 100% неработоспособен и в никакъв случай няма да стане от инвалидния стол. Борбеното момче не се смачква от думите и стартира интензивно да тренира.

След доста старания през днешния ден той освен че върви, само че и тренира крепко във фитнес залата. Има визията на актуален Херкулес и впечатлява с изваяното си тяло, писа „ България Днес “.

Първите ми опити за тренировки бяха, като бях на 4 годинки, тъй като единственото, което съм можел да шавам, са били ръцете ми. На 6-годишна възраст дядо ми ме е научил да се набирам на шир и оттогава насетне не съм спирал да упражнявам към този момент 20 години “, споделя за първите си стъпки Ангел.

Имам 11 интервенции на краката, само че това не ме стопира да преследвам фантазиите си. Тренирах 10 години бокс. Записах се да упражнявам, тъй като не желаех да бъда безсилен. Останалите деца постоянно ми се подиграваха и ме избягваха единствено тъй като бях друг, по този начин в бокса открих лек и добър другар. Бях момче на 15 години и се биех с мъже по 120 кг “, споделя още момчето.

Въпреки церебралната парализа и множеството интервенции Ангел съумява да вдигне 60-килограови тежести с краката си. Отлично се оправя с щангите, като огромните тежести не го плашат.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР