Никога не сме се притеснявали от избори, но сме убедени,

...
Никога не сме се притеснявали от избори, но сме убедени,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Избори сега няма да са добро решение за страната

Никога не сме се тормозили от избори, само че сме уверени, че те сега няма да са положително решение за страната.

Това съобщи пред БНР Ивайло Мирчев, народен представител от ПГ на ПП-ДБ и посочи:

" С по-малко страсти да забележим дали може да се реализира договореност в границите на меморандума, който предложихме ".

Мирчев акцентира, че чакат от ГЕРБ да отговорят на предложенията в меморандума и изрази очакване подобен разговор да стартира към този момент:

" Но той би трябвало да бъде в границите на Народното събрание, в границите на това, което самият меморандум е сложил и без разнообразни условия от това, което е дефинирано вътре ".

Той още веднъж посочи, че не става дума за разделяне 50:50 сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на регулаторите, а става дума за носене на отговорност:

" Т.е. да се подели отговорността за регулаторите. Когато бъде препоръчан един или различен специалист за обособен регулатор, депутати от партиите да го припознаят и отговорността за сходно предопределение да бъде носена от партиите А не да се парцелират регулаторите и при неразбираеми условия да се слагат в регулаторите. Така беше до момента! И в действителност ГЕРБ в този момент управлява 100% от регулаторите ".

Оценката на министрите от кабинета " Денков " се чака в най-скоро време, уточни Ивайло Мирчев и добави, че тя би трябвало да бъде направена от премиера и вицепремиера.

" Нямам рецензии към министъра на защитата Тодор Тагарев, а ставаше дума за това, че в Министерството на защитата не си бяха свършили както би трябвало работата за изпращането на БТР-ите за Украйна. Но това не е рецензия към самия министър Тагарев ", изясни депутатът от ПП-ДБ и посочи, че " България не е съдействала значително с избрана помощ, тъй като и БТР-ите се заплащат от нашите съдружници и не са за сметка на българските данъкоплатци, в това число даже превозът им е обезщетен от партньорски страни, тъй че българските данъкоплатци не се ощетяват по никакъв метод ". 

" Забързаха се нещата и имаме упованието напълно скоро да имаме и други положителни вести ", сподели още Мирчев.

В предаването " 12+3 " депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев разяснява и планове в областта на енергетиката, които Народното събрание преглежда:

" По отношение на ветрогенераторите в Черно море е добре по-спокойно да стартира диалог. Често се случва в България избрана тематика да се вземе и да се истеризира, главно се употребява от партии - съветски проксита. Това елементарно се вижда в интензивностите на Българска социалистическа партия и на " Възраждане ". А ГЕРБ и водачът ѝ Бойко Борисов по-късно реагира на към този момент основаното публично неодобрение, без да е изобщо ясно защо става дума. Ще се опитаме да стартираме експертни диалози, с които да убедим партиите в Народното събрание, че има потребност от сходно законодателство, а може и страната ни да не е дорасла още за това. Ние оставаме последната страна в Европа, която към момента не е приела законодателство за ветрогенераторите в морето. А страната ни има много положителни благоприятни условия. По информация от изследвания, които са правени към този момент, в българската акватория на Черно море възможностите са за към 116 гигавата (GWe), а АЕЦ " Козлодуй " общо е 2 гигавата "

Не би трябвало да се случва Народното събрание да избира строител на АЕЦ " Козлодуй ", не е добре да се меси в този развой, изрично съобщи Мирчев и посочи, че опасности ще има и главният е ценовият:

" Въпреки че в решението на Народното събрание написа за закрепена цена, такова нещо като закрепена цена при построяването на атомна електроцентрала - няма ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР