Никога не съм смятал, че диференцираните ставки по ДДС трябва

...
Никога не съм смятал, че диференцираните ставки по ДДС трябва
Коментари Харесай

Милен Велчев: Магазини може да се регистрират като ресторанти заради 9% ДДС

Никога не съм считал, че диференцираните ставки по Данък добавена стойност би трябвало да се употребяват за подкрепяне на обособени браншове, те са като бомба - водят и до мечтани, и до нежелани резултати, а и до доста отрицателни за бюджета странични резултати. Това съобщи някогашният финансов министър Милен Велчев в предаването "Офанзива " по Канал 3.

"По отношение на Данък добавена стойност нищо друго не би трябвало да се прави от досегашното – идентична ставка за всички артикули и услуги. Защото противоположното може да докара до много злоупотреби, като да вземем за пример няма да се учудя, в случай че доста магазини за хранителни артикули се записват като заведения за хранене, с цел да употребяват новата ставка ", изясни той.

Трайчо Трайков: Съмнявам се страната да излезе добър търговец на горива

"Хипотезата за сериозен отрицателен резултат върху бюджета включва приемане на всички постъпили в Народно събрание оферти, бе признато единствено държавното предложение. Така резултатът ще е стеснен и няма да се наложат други обезщетителни ограничения ", разяснява финансистът.

"Финансовото министерство съответно уточни какви биха били последствията при приемане на всички оферти, до което не се стигна “, означи Велчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР