Никога не съм си мислела, че девет пъти ще стана

...
Никога не съм си мислела, че девет пъти ще стана
Коментари Харесай

Мария Оряшкова: Деветата ми европейска титла е сладка

„ Никога не съм си мислела, че девет пъти ще стана шампионка на Европа. Това обаче, че броят на купите е огромен – не значи, че е било елементарно. Всяка една от тях бе сладка посвоему, това важи и за последната “. Това съобщи 9-кратната европейската шампионка по самбо Мария Оряшкова, която единствено преди дни завоюва следващия си златен орден на шампионата на Стария континент, провело се в Атина.

„ Основната ми цел през идната година ще са Европейските олимпийски игри в Минск, Беларус, защото на предходните в Баку нямаше по какъв начин да вземам участие, тъй като моята категория липсваше. Сега обаче това бе поправено “, разяснява Оряшкова, която сега заема лидерската позиция в международната класация.

„ В момента не стопираме да участваме по шампионати, с цел да можем да задържим високите си позиции си в класирането, защото само първите осем ще получат квоти за Минск. Тук е моментът да благодаря на Българската федерация по самбо за поддръжката, която ми оказва, тъй като да си състезател у нас в днешно време е много мъчно. Ние обаче го вършим поради спорта, а не поради парите “, добави още тя.

„ Името на Мария Оряшкова приказва доста. Да спечелиш девет европейски трофеи е голямо достижение, което си мисля, че в околните години надали ще бъде усъвършенствано. А ние даже си приказваме и за десета купа следващата година, съобщи президентът на БФСамбо Георги Юсев. Преди това ще има Световно състезание в Букурещ през месец ноември, където и поисквам още веднъж да завоюва първото място. Миналата година стана трета, само че мисля, че през тази година тя ще завоюва международната купа. Дано да се приготви добре и да може да взе участие “, сподели още той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР