Никога не съм се крил зад нищо. Това увери бившият

...
Никога не съм се крил зад нищо. Това увери бившият
Коментари Харесай

Жан Виденов: Не съм се крил, искам да върна доверието в политиката

Никога не съм се крил зад нищо . Това увери някогашният министър председател Жан Виденов на конференция в Българска телеграфна агенция, отдадена на представянето на състава, задачите и дилемите на коалиция " Ляв съюз за чиста и свята република " за идните предварителни парламентарни избори на 11 юли. По този метод той отговори на апелите на публицистите да не се крие и да отговори на въпросите.

Това, което е предизвикало Жан Виденов и го е предиздвикало да се върне в политиката, са актуалните политически водачи и лица, поради които желае да върне доверието на хората в политиката .

Коалицията не е водила диалог с Българска социалистическа партия, нямат и желание да водят, разгласи организационният секретар на обединението Иван Атанасов. Според него било мъртвородено и нищо нямало да стане .

" Ние имаме да решаваме една задача - да върнем България в демократичния път , в която жителите, компаниите, бизнесът и всички могат да се основават на законите, да отстояват своите ползи и да имат обективна среда, в която да демонстрират какво могат ", акцентира Атанасов.

От своя страна досегашният почитан член на Българска социалистическа партия Красимир Янков акцентира, че се изправяли в една сложна обстановка против партиите на статуквото и парите на задкулисието . Тези избори се обрисуват избори на обединенията с измама, скандал след скандал, открои Янков.

Коалицията " Ляв съюз за чиста и свята република " си е сложила за цел да бъде единствената политическа групировка, която залага на политическите хрумвания за предварителните парламентарни избори на 11 юли, като Атанасов разгласи, че ще бъде основана партия след изборите .

Ние тръгваме на политическа борба и желаеме да върнем концепциите, политическото в политиката , политическият език, да се спори по политически хрумвания за идеологии и политики, а не за тъмната страна на живота , закани се Атанасов.

Той съобщи, че левицата е разгромена и не била показана в последното Народно заседание . Коалицията имала късмет да разбие олигархичния модел, който тормози България 30 години .
 И левите към Жан Виденов се подредиха при консерваторите
И левите към Жан Виденов се подредиха при консерваторите

Хората на Жан Виденов ще съхраняват достоверната история, националните обичаи и обичайното българско семейство

Имало опасност за България, за нейната териториална целокупност, остатъчен суверенитет и провокациите, които се насочат към Русия поради влошените връзки с всички прилежащи страни, акцентира Атанасов.

Коалицията е лява, събира комунисти, социалисти и социалдемократи . В нея влизали още изявени патриоти и като партии, и като персони. Коалицията била един другарски анонс към Русия, не желали да има провокации .

" Ние съумяваме да представим една лява опция, друга от това, което съставлява Българска социалистическа партия и друга от обединението, която тя основава ", безапелационен бе Атанасов.

Жан Виденов ги убедил , че трябвало да бъдат с русофилите и трябвало да изведат България от полуфеодалните връзки в страната. Целите пред обединението са да върнат на България същинската, чиста и свята република, да се борят за правдивост, взаимност за достолепието на хората, морал и честност в политиката .

" Ние сме същинска и достоверна левица, единствената и същинска смяна на предварителните парламентарни избори и в идващото Народно заседание ", посочи Иван Атанасов.
 Нинова разгласи огромен ляв фронт за изборите, само че без Мая Манолова и Виденов
Нинова разгласи огромен ляв фронт за изборите, само че без Мая Манолова и Виденов

Включват се АБВ, Татяна Дончева, Георги Кадиев, поканени са и други

Трябва да върнем в България цивилизованите индустриални връзки сред компаниите, бизнеса и жителите. Корупционната среда би трябвало да бъде изкоренена, също и паралелната стопанска система, рекетът от паразитното чиновничество и голямото неравноправие в страната, настоя Атанасов.

Той запита къде е ДАНС, къде са службите за сигурност и вместо с това да търсят парите на страната, са се занимавали с политически поръчки . Има ли потребност от такива структури, недоумява Иван Атанасов.

Служебното държавно управление няма право да трансформира позицията на България по отношение на Република Северна Македония.

Иван Атанасов е на мнение, че страхът от съветската ваксина " Спутник V " била поради това да не се трансформира в референдум за желанията на обществото .

Красимир Янков съобщи, че да се уточни Бойко Борисов за зложелател не е задоволително да бъдеш в левия набор . Не е лява политика унищожаването на държавни предприятия, не е лява политика фотография с една козичка, не е лява политика да бъде изведена парламентарната група от съвещанието на Народно събрание, когато се гласоподава Законът за концесиите. Левите политики се пазят от хора с ляво мислене, лявото политическо пространство е свободно и не одобряваме да е забутано в ъгъла , безапелационен беше Янков, явно визирайки председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Емил Миланов, представител на Национално придвижване " Русофили " съобщи, че обединението щяла да следи деликатно отношението към Русия, всички порочни дейности, които подхваща страната и ще се борят за възобновяване на положителни приятелски връзки с съветската страна . България и Черноморският басейн би трябвало да бъдат зони на мира, настоя Миланов.

" Ние крепко вървим към сериозен ляв съюз, който да запълни празното пространство в Народното събрание и който да промени шахматната политическа дъска в България ", посочи Емил Миланов.

В обединението влизат Социалистическата партия " Български път ", Политическа партия " Българска прогресивна линия ", Политическа партия " Възраждане на отечеството " и Партия на българските комунисти . Всички те се обединили към решение за основаване на предизборна коалиция за Ляв съюз за чиста и свята република за идните предварителни парламентарни избори на 11 юли. Коалицията е консолидация на левите и патриотични сили в името на запазване на суверенитета на България, запазване на Конституцията, морала и отговорността в политиката. Открити са за взаимоотношение с всички прогресивни сили .
 Комунисти зоват президента да предложи Жан Виденов за министър председател
Комунисти зоват президента да предложи Жан Виденов за министър председател

Той щял да е поръчител за националния мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР