Никога не съм премълчавал, щом видя нередности. Именно защото не

...
Никога не съм премълчавал, щом видя нередности. Именно защото не
Коментари Харесай

Димитър Данчев: Бяха ми отнемани функции, защото не мълчах

Никога не съм премълчавал, щом видя нередности. Именно тъй като не мълчах бях локален от един сектор в различен, поетапно ми бяха отнемани функционалности, бях изместен в друга постройка. Това разяснява зам.-министърът на стопанската система Димитър Данчев за " Твоят ден " по NOVA NEWS.

По тематиката за отзоваването на комерсиалното аташе в Лос Анджелис той акцентира, че началникът на кабинета на министъра се е занимавал с това. " Не ми е ясно да са правени разбори на комерсиалните аташета. В това число и съответно на тези в Съединени американски щати. Мнението на Калоян Методиев, че би трябвало да се закрие позицията комерсиално аташе в Лос Анджелис и да се открие такава в Чикаго, демонстрира дълбокото му непознаване на чиновниците по стопански въпроси. Той бърка комерсиалното аташе с консул. МИ не ми е известно да разкрива търговски служби където има огромна българска общественост ", счита той.

Според него основни сътрудници на страната са оставени без покритие от службите по търговско-икономически въпроси - нямаме търговски аташета в Париж, Вашингтон, Италия. " Бях в екипа, който водеше договаряния за сформиране на държавно управление от страна на Българска социалистическа партия. Личен спор с Нинова нямам и не съм имал. Партията ни губи от ден на ден поддръжка, не мога да съм безкритичен. Оставам член на Българска социалистическа партия, само че няма да бъда претендент за народен представител ", изясни Данчев. И увери, че служебният кабинет няма реваншистки настроения, а единствено предпочитание за последователност.

" Българска социалистическа партия има какво да се похвали през последните месеци, подлагам на критика госпожа Нинова по тази причина, че позволи значими решения в администрацията да бъдат вземани от началника на кабинета на министъра ", показа Данчев. Относно инфлацията зам.-министърът увери, че обезщетенията за електрическа енергия ще продължат. " Продължават анализите, само че се чака компенсацията за бизнеса да коства над 5 милиарда лв. ", разкри той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР