Никога не съм подклаждал конфликта с президента, аз се опитвах

...
Никога не съм подклаждал конфликта с президента, аз се опитвах
Коментари Харесай

Денков потвърди за визитата на Зеленски. Ще има и среща с Радев

Никога не съм подклаждал спора с президента, аз се пробвах да успокоя връзките, с цел да имаме естествен разговор. Аз се обадих на Радев и му споделих – ще идва президентът Зеленски, по тази причина намерете метод да се видите с него.

Това призна министър председателят Николай Денков, който сега дава отговор на въпроси във обществената мрежа фейсбук.

Това е методът да се търси градивен разговор. От другата страна не постоянно беше по този начин, само че виждам известно усмиряване през последните две седмици, уповавам се това да продължи. България няма потребност от междуинституционални войни, а от усмиряване, добави министър председателят.

В програмата е планувана среща сред двамата президенти, сподели Денков за предлагането му към Радев да се види със Зеленски.

Имаше информация, че Украйна е запитала за реакторите от „ Белене “ още предходната година. Аз се поинтересувах какво е свършено още, когато встъпих. Оказа се, че служебното държавно управление не е придвижило въпроса, сподели още той. Денков изясни още, че през днешния ден ще се подпише меморандум с Украйна в областта на енергетиката.

Средата е сложна, само че министрите за няколко дни си влязоха в работата. Това, което се опитваме да изградим е екипна работа, разяснява първоначално министър председателят. В бюджета за 2024 година ще има нарастване на минималната заплата, сподели той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР