Никога не съм мислил да си подавам оставката, защото не

...
Никога не съм мислил да си подавам оставката, защото не
Коментари Харесай

Кметът на Батак: Никога не съм мислил да си подавам оставката

Никога не съм мислил да си депозирам оставката, тъй като не съм правил никакви нарушавания. Нито съм превишил правата, нито съм нарушил закона. Не мога да си обясня от кое място идва тази офанзива, тъй като при тези документи не виждам какво нарушаване съм направил. Това съобщи кметът на Батак Петър Паунов.
" Не съм обвързван с Българска социалистическа партия. Аз напуснах Българска социалистическа партия, претекстовете са персонални и остават за мен. Няколко са нещата. Не съм бил заставен от никого, персонално мое решение ", добави още той пред bTV.
Кметът загатна, че медиите изборно са излъчвали само мнението на жителите на града, които се изричат негативно за ръководството му.
" Влязох в болница на 9 октомври, аз съм диабетик и профилактично би трябвало да влизам в болница ", сподели още той.
Паунов изясни, че " преди да влезе в действие Закона за спор на ползи, има няколко обекти, изпълнени от компания " Престиж " и те са извоювани по легален метод. Фирмата е единствена на територията на община Батак, която има всички регистрации като строителна компания. Компанията храни 32 фамилии в Батак и сега е по този начин. "
Той беше безапелационен, че в никакъв случай не е облагодетелствал фамилията си.
" Синът ми приключи строителен колеж в Брацигово и след това стопанска система – висше обучение. Имам задоволително друга работа като кмет, с цел да се занимавам с ръководство на компания. Всеки строител, който извършва дадена поръчка, си прави сметка от кое място да употребява строителни материали или техника. Фирмата не е направена от сина ми, компанията съществува от 1993 година, аз съм неин създател, а откакто ме избраха за кмет, действителен притежател е брачната половинка ми от 2003 година ", сподели още Петър Паунов.
Предистория
Припомняме, че кметът на Батак Петър Паунов, който кара четвърти следващ мандат, се замеси в скандал поради дадени публични поръчки – да вземем за пример за ремонт на канализация и тротоари, на компания, ръководена от сина му. Фирмата е " Престиж-Паунов " ЕООД и е записана на името на дамата на Паунов – Васка.
През 2006 година компанията е договорила с Община Батак и е направила създаване на канализация и тротоари на две улици в градчето, направила е козирка на входа на постройката на кметството, построила е подпорна стена при учебно заведение " Отец Пайсий ", ремонтирала е ул. " Стефан Караджа ", издигнала е подпорна стена на Стара река, укрепила е свлачище на гробищния парк в с. Фотиново.
В интервала 2012 – 2016 година " Престиж-Паунов " ЕООД печели две поръчки от две държавни горски стопанства - " Батак " и " Беглика ". Първата, предоставена от " Беглика ", е за 204 490 лв., а втората – с " Батак ", е за 37 439 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР