Никога не съм казвал да падат ограниченията, казах много ясно

...
Никога не съм казвал да падат ограниченията, казах много ясно
Коментари Харесай

Радев: Премиерът да е наясно, че народът не е публика, от която да се очакват непрекъснато аплодисменти

Никога не съм казвал да падат рестриктивните мерки, споделих доста ясно – да мислим за национална цел – по какъв начин да стартираме поетапно да излизаме от това положение. Това съобщи президентът Румен Радев по Би Ти Ви.

“Когато безработните се множат всеки ден, не е време да се занимават хората с политически борби. Не е време за такова нещо и аз нямам желание да вземам участие в него. Премиерът би трябвало да е наясно, че българският народ не е аудитория, от която да се чакат непрестанно овации “, съобщи Радев, разяснявайки за какво той и министър председателят не са единни в изискванията на рецесия, съобщи OffNews.

" Не мисля, че сме минавали границата с Борисов, би трябвало да има и някакъв баланс – всяка власт се нуждае от коректив, изключително когато някой е взел решение да разгласи изключително състояние в среднощ, без да уведоми никого ", счита президентът. „ Когато на процедура имаме блокиран парламент и правосъдна власт, когато нямаме действителен парламентарен надзор, и когато критичността на всеобщото схващане са фрапантно понижени от всеобщият боязън “, счита Радев. В същото време той съобщи, че с премиера са посочили единни дейности. „ Имахме среща с премиера, с кабинета, и с представителите на Щаба, има взаимоотношение по редица значими въпроси “, означи президентът.

 

 

Проблем би трябвало да търсим там, където се сблъскват разнообразни хрумвания, където се сблъскват суматохата с действителността, акцентира Радев. „ Вярвате ли, че тази рецесия би трябвало да се ръководи посредством суматоха, боязън и потоци от трупове, които се леят непрестанно през екрана “, попита Радев. На въпрос по какъв начин приема думите на премиера, че е „ злобна дърта свекърва “, президентът отговори, че е направил своето послание на 3 април, и в него е призовал за някакви действителни стъпки. „ Какво последва след това? Последва спор, и Борисов попита: Вие какво желаете – Радев, който желае да уморим народа, или мен, който ще ви спася с ограниченията “. Никога не съм казвал да падат рестриктивните мерки, споделих доста ясно – да мислим за национална цел – по какъв начин да стартираме поетапно да излизаме от това положение, акцентира Радев.

„ Когато се цитира СЗО, би трябвало да се цитира в цялостния ѝ размер, там министър председателят преференциално пропусна, че в обръщението на СЗО се споделя, че в тази пандемия би трябвало да подходим с комплекс от нападателни ограничения – тестване, следене, определяне на контактите и изолираност. Той доста ясно приканва за свободно гратис тестване. Защо България не се вслушва в това? “, попита президентът. И когато приказваме за гратис тестване, ние от дълго време изтървахме този миг, добави Радев. И добави, че въпреки всичко постоянно ще приканва да се съблюдават наредбите на Щаба. " Това, което ние изтървахме, – ние не приехме тази тактика с всеобщото тестване, даже не поръчахме проби – а това е от фундаментално значение да разберем какво става. А това, което държавното управление прави, е да откри след пика на болест по какъв начин се е развивала заболяването и кой има антитела ", счита президентът. Кабинетът взе навременни и ясни ограничения за обществена отдалеченост – това е неоспорим позитивен факт, кабинетът в точния момент задейства нашата индустрия да шие дрехи, а и интензивно разпростра хиперактивна осведомителна акция. Но не забравяйте – безвъзмездни всеобщи проби би трябвало да бъдат обезпечени, акцентира Радев.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВси
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР