Никога не съм имала куража да изрека публично, че съм

...
Никога не съм имала куража да изрека публично, че съм
Коментари Харесай

Писателката Елиф Шафак призна публично за своята сексуална ориентация

" Никога не съм имала куража да изрека обществено, че съм бисексуална. Досега се опасявах от стигмата, присмеха и омразата, само че никой не би трябвало да мълчи от боязън, поради следствията " − показа турската писателка Елиф Шафак в изявление за TED Talks.

" Като писатели, ние постоянно преследваме истории. Но също се интересуваме от мълчанията. Нещата, за които не можем да приказваме. Политическите табута, културните табута... Интересуваме се от нашите лични мълчания ", добави още тя.

Елиф Шафак е най-четената авторка в Турция. Тя има издадени 15 книги, 10 от които са романи. Най-популярната писателка в южната ни съседка написа на турски и на британски език, книгите ѝ са оповестени на 48 езика и са спечелили голям брой награди. В творбите си авторката постоянно пази правата на ЛГБТ обществото, само че за пръв път приказва за личната си полова ориентировка.

45-годишната писателка е известна у нас с романите си " Чест ", " Любов ", " Дворецът на бълхите ", " Черно мляко ", " Колелото на Истанбул ". Тя е създател и на голям брой политически мнения за издания в Европа и Съединени американски щати.

Елиф Шафак е брачна половинка на журналиста Еюп Джан, с който имат две деца. След признанието ѝ турските медии напомнят корицата на романа " Искендер ", където тя театралничи като мъж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР