Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се

...
Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се
Коментари Харесай

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и премиерът

" Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в Министерство на вътрешните работи. Спазих думата си и не съм се месил там. Ако сътрудниците не са удовлетворени от резултатите си от изборите и желаят да донапълнят с калинки вътрешно министерство... Да не се връщаме обратно по какъв начин защита на Кирил Петков стана заместник-министър. Казах на Денков, че някой би трябвало да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, би трябвало да си отиде и Денков ", разяснява Борисов. 

По думите му професионалната работа се прави от експертите и служителите на реда, а министърът е политическо лице и " на него би трябвало да му държим сметка не за подготовката на служителите на реда, а за Шенген, за защитата на границата ", добави Борисов. 

Според него " цялата препирня " е, че това е останалото последното място (постът вътрешен министър), което " не може да извършва поръчки ". Борисов отхвърли още един път Стоянов да е " техен " министър и изясни по какъв начин тъкмо се е случил изборът му:

" Когато започнахме да вършим нещо, което да не наподобява на Столичния общински съвет, ние от ГЕРБ направихме доста взаимни отстъпки. С Кирил Петков се разбрахме да изберат вътрешен министър, който да е безпристрастен, да си гледа работата, да е далечен от всички, просто експерт. Тогава Петков предложи този министър. От самия министър разбираме, че два дни е молен да стане министър, той служеше при Бойко Рашков, като началник на БОП, тъй че това не са инцидентни хора, доведени отнякъде.

Впоследствие по време на изборите разбрахме, че вървят в министерството, кадруват с една цел - да преследват политическите съперници. Това е истината. 

Лидерът на ГЕРБ ходил в МВР само за среща по отношение на дейностите по приемането ни в Шенген. " На нея присъстваше и Мария Габриел, Денков, Петков, Пеевски, Цонев, Халил, Атанасова. Обсъждахме Гранична полиция и външно министерство какво би трябвало да подхващат, а също по този начин и какво се изисква от законодателната стратегия в Народното събрание ", изясни Борисов. 

Що се касае до отстъпката на ГЕРБ в сряда да бъде обезпечен кворум, с цел да се гласоподава вотът на съмнение против кабинета " Денков ", Бойко Борисов сподели, че " още веднъж прояви мъдрост и самообладание " и намерили компромис. По думите му те ще гласоподават срещу, както преди дни се ангажираха и Десислава Атанасова и Томислав Дончев.  " Ако отидем на избори, още по-лошо ще бъде ", уверен е Борисов. 

На въпрос по отношение на слуховете, че ще се кандидатира за държавен глава, той отговори по този начин: " Президент можех да стана като бях на 40 години. Сега само желая ГЕРБ да бъде стабилизиращият фактор в България. Не може да ме стигне никой ". 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР