„Никога не съм бил привлечен от мисълта да остана някъде

...
„Никога не съм бил привлечен от мисълта да остана някъде
Коментари Харесай

Камен Донев: Не съм като Зуека

„ Никога не съм бил притеглен от мисълта да остана някъде отвън България. Много обичам да пътувам по света, само че постоянно се връщам. Моето място е тук – да се боря, с цел да трансформира себе си и българите. Не съм страхливец, не съм конформист, не съм шушумига, с цел да виждам в профил какво се случва. Оставам тук, до момента в който умра. Борбата ме държи жив ", разгласи пред Нова тв режисьорът Камен Донев на фона на новината за емиграцията на Васил-Василев Зуека.

„ Съдейки по обстановката у нас, като че ли нямаме доста време и предпочитание да се вгледаме в другите. Това не е добре. А няма какво да се лъжем – живеем в цивилизация, в която има всичко. Изправени сме пред доста изкушения. Най-големите сред тях са алчността и ненаситността – необичайно е за какво човек гълтам повече, в сравнение с му е належащо. И може да си каже „ Стига “, единствено в случай че изтрезнее от тази охота. “, безапелационен е Камен, който потегля на турне из България с новия си театър – „ Възгледите на един преподавател за силата на словото “. А съгласно него хората у нас към този момент са толкоз комплицирани, че даже не знаят на какво да се смеят.

Донев има вяра, че най-важна е „ лечебната отговорност “. „ Когато я усещаш, държиш нещата в свои ръце. Тежко ни, в случай че решим, че сме тук единствено, с цел да живеем, а не с цел да носим отговорност “.

Камен не крие, че постоянно е разчитал на интуицията си. Той твърди, че културата не е потърпевша от рецесията, тъй като артистите не са служители и админи. „ Културата ненапълно е държавна политика. Но създателите би трябвало да са на открито – по тази причина ги назовавам борци в тежки метеорологични условия. Тогава са щастливи, тогава са същински. Самият аз съм благополучен, когато съм оценен “, сподели той.

Донев добави за наслада на антиваксърите, че нямало потребност човек да е ваксиниран против Коронавирус, с цел да отидел на негово зрелище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР