Никога не съм бил член на “, но те стояха

...
Никога не съм бил член на “, но те стояха
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Харвардският кръжок, който ме спъваше, не можеше да управлява държавата

Никога не съм бил член на „ “, само че те стояха устойчиво зад мен и решенията ми. Ще заставам устойчиво и зад тях. Няма причина да не си гласуваме взаимно доверие. Това съобщи някогашният районен министър Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова в ефира на Nova News.

„ Пътищата са в извънредно положение – в което ги заварихме беше още по-лошо. Ако си спомняте, още в първия месец на позицията ми на министър на районното развиване, аз направих 4-годишна стратегия за отремонтиране на всички пътища. Тази стратегия се изпълняна. Мога да кажа, че сегашният министър и Агенцията за пътна инфраструктура не престават да я извършват. Тези карти – всеки може да ревизира за коя година е пътят, който най-вече го интересува, и какъв ремонт ще се извърши – дали настоящ или главен ремонт. Амбицията беше след един сполучлив 4-годишен мандат да излезем с високо вдигната глава “, сподели още той и сподели картите в студиото.





По мотив решението на Конституционния съвет, с което анулира решението на Народно събрание за разпращането с контракти за настоящ ремонт и поддръжка, той съобщи: „ Днес съм и извънредно задоволен да кажа, че тогава, като споделих, че е противоконституционно – спомняте си какъв брой неистини и обвинявания се хвърлиха върху мен. Стенограмите в Народно събрание са живи, неведнъж съм предупреждавал, че заплащането на остарели отговорности го няма в бюджета на Министерство на регионалното развитие, че 1,2 милиарда лева са към този момент приети от предходния длъжностен кабинет. Защо в този момент приказваме, че тези пари се дължат? Защото Управителния съвет на АПИ, преди него съответните механически служби в АПИ, са признали тези заплащания. По самите обитаеми места, където са правени тези поправки, са направени инспекции – те са приети от УС. Всяко редче, всяка мантинела, всеки асфалт – всичко това го заварих на бюрото си прието от УС на АПИ и доказано и отидох с тази директория при Петков и Василев. Пари не се предвидиха, в противен случай – предвидиха се механизми, с които да се спъне работата на Министерство на регионалното развитие. Те са противоконституционни и водят до това, че да наподобява, че ние като сътрудник в ръководството не си вършим работата “, безапелационен е той.

„ По настоящи поправки и поддръжка това са заплащания, които се дължат за 2019, 2020 и 2021 година. Това бяха остарели заплащания. И септември 2021 година Василев внася отчет, с който желае тези пари да бъдат платени. И внезапно „ “ вземат решение, че желаят нови инспекции, надали не Народното събрание да стане счетоводител. Това в този момент ми наподобява като изнудване и държане на шах на пътностроителните компании. Това не е въпросът „ Хемус “, тук работата е свършена и парите са станали дължими.

От 1 август насам се дължат лихви за тези оставащи 550 млн. лева, които се дължат – на месец те са 5 млн. лева, тъй като са наказателни “, осведоми още той.

„ Създавалите на мен пречки – този Харвардски кръжок, не можеха да ръководят страната. Да създаваш неконституционни решения и да ме принуждават мен да ги импортирам и пазя тези решения, при изискване, че споделих, че Народно събрание няма работа да ревизира сметките и счетоводството на АПИ – това е изпълнителна власт “, счита Караджов.

Като „ непросветеност “ дефинира той думите на Настимир Ананиев за проблема „ Хемус “ и изнасянето на чували с пари.

„ Не единствено, че има логичност да се строи тунел под „ Петрохан “, а има и сбъркана идея, която заварих в Министерството. Тази карта я оставих на министър Шишков и виждам, че е слушал деликатно. Това е един-единствен европейски кулоар, който минава през България, другите от дълго време отшумяха. Ще има автомагистрала през „ Струма “ – това не е изгубен проблем “, безапелационен е той.

Според него, с цел да се вкарат концесии за заплащане на автомагистралите, би трябвало да се отговори на въпроса „ По какъв брой на километър на новите автомагистрали ще заплащат жителите “: „ И тук, давам обещание, че ще банкрутира. Защото като се направи сметката на бъдещия концесионер, той ще желае индексации и средства. Ще се окаже, че ще плащаме по лев на километър, а в този момент плащаме 10 пъти по-малко. Държавата има по какъв начин да си откри финансиране. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР