Никога не е ставало дума да изпращаме жива сила в

...
Никога не е ставало дума да изпращаме жива сила в
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Има шанс за европейски инвестиции в отбранителната ни индустрия

Никога не е ставало дума да изпращаме жива мощ в Украйна, безапелационен е военният министър
България има късмет да притегли европейски вложения за разширение на отбранителната промишленост, съобщи във Варна министърът на защитата Тодор Тагарев. „ Такава алтернатива е планувана в европейската самодейност, известна като „ 1 милиард евро за 1 милион снаряда “ в помощ на Украйна, а страната ни е един от най-големите производители освен в Европа, а и в международен мащаб. Участието ни в самодейността дава опция да се възползваме от европейските механизми за компенсиране на цената на боеприпасите и да запазим конкурентоспособността на отбранителната промишленост “, сподели Тагарев. Според него към момента се изследват опциите за така наречен триъгълни покупко-продажби, посредством които можем да получим положително оперативно въоръжение от западните ни съдружници против остаряло руско, само че този вид не е част от дискутираната сега военна помощ за Украйна. 

„ България няма да изпраща жива мощ за присъединяване във военния спор. Никога, даже и за миг, не е ставало дума за това “, безапелационен бе Тагарев. Той добави, че има решение на Народното събрание у нас да дойдат до 60 украински военни, които да се образоват за бойни санитари. 

Оттеглянето на капиталовата стратегия на МО няма да спре почнали към този момент планове за рационализация на въоръжените сили, които са достигнали до избран стадий на реализация. „ Този обзор се постанова поради разискването на спомагателни условия на идната среща на върха в НАТО. Искаме да сме сигурни, че те ще бъдат отразени в капиталовата стратегия “, изясни Тагарев.  Той напомни, че Министерството на защитата е единственото, което тази година ще резервира плануваното от служебния кабинет финансиране без корекции поради поетите задължения към съдружниците, които би трябвало да  изпълним. „ Остава да превърнем парите в качества “, акцентира Тагарев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР