никога не е сключвала оръжейни сделки с Русия и няма

...
никога не е сключвала оръжейни сделки с Русия и няма
Коментари Харесай

Северна Корея: Никога не сме сключвали сделки с Русия


в никакъв случай не е сключвала оръжейни покупко-продажби с Русия и няма планове да подписва такива, заяви корейската държавна медия КЦТА, представена от Ройтерс.

Изявлението идва, откакто от Съединени американски щати оповестиха, че Северна Корея наподобява доставя Русия с артилерийски снаряди.

Северна Корея осъди изявлението на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, наричайки неговите мнения за севернокорейските ракетни изстрелвания " несправедливи " и описвайки стрелбите като " заслужено противопоставяне и самоотбрана за справяне с военните провокации на Съединени американски щати ".

В петък Гутериш осъди наскорошните севернокорейски изстрелвания на ракети и прикани Пхенян " неотложно да стартира да се въздържа от предприемането на по-нататъшни провокативни дейности ".

" Смятам, че несправедливото и предубедено държание на генералния секретар на Организация на обединените нации ненапълно е отговорно за все по-сериозната обстановка на Корейския полуостров ", сподели севернокорейският заместник-министър на външните работи в свое изказване, оповестено от КЦТА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР