Никога не е имало съмнение, че ще струва астрономическа сума

...
Никога не е имало съмнение, че ще струва астрономическа сума
Коментари Харесай

Появиха се първите оферти за RTX 3090 Ti и цените са страшни

Никога не е имало подозрение, че ще коства астрономическа сума пари, когато се появи. Когато и да стане това, тъй като има забавяния и проблеми с наличностите, по този начин или другояче. Но в този момент може би имаме визия какви цени да чакаме: сред 3800 и над 5500 $ за някои от моделите.
Това сочат обявите за RTX 3090 Ti в задгранични уеб сайтове за търговия на дребно
По-евтината от двете видяни карти RTX 3090 Ti е Galax GeForce RTX 3090 Ti 24GB EX Gamer Black Edition. Тя беше видяна от Moore’s Law is Dead в изтекла реклама за предварителна поръчка от виетнамския търговец на дребно Minh An Computer. Тя е оповестена за 86,9 милиона VND, което се равнява на към 3 848 USD.
Сума, за която можем да си купим цялостен компютър, в това число с нова видеокарта и много добър процесор
Ако това не е задоволително скъпо, типстърът momomo_us ни демонстрира публикация за MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X 24G в Rakuten Japan. Цената е 633 773 йени, или към 5 518 $, с включен налог.

Същата карта на MSI, за която се оповестява, че има 480W TDP и изисква най-малко 1000W зареждане, се появи в швейцарски уебсайт за търговия на дребно предишния месец. Там тя е оценена на еквивалента на 4022 USD.

Именно по време на ревюто CES при започване на януари Nvidia ни даде първия формален взор към RTX 3090 Ti и някои спецификации. Компанията даде обещание да разкрие повече информация по-късно през месеца, само че януари мина без никакви други известия.

Говори се, че една от главните аргументи за мълчанието на Nvidia може да са докладваните проблеми, открити в хардуера на RTX 3090 Ti. Вероятно проблемите идват от печатната платка и BIOS-а на графичния процесор. Влияят на производството доста, тъй като са открити прекомерно късно. Moore’s Law счита, че картата е била забавена „за несигурно време“, което значи, че към момента няма твърда дата на стартиране – изказване, което наподобява все по-достоверно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР