Никога както сега, имаме ли нужда от поглед, пълен с

...
Никога както сега, имаме ли нужда от поглед, пълен с
Коментари Харесай

Папа Франциск: Има още пандемии - на глада, на войните, на презрението към живота

Никога както в този момент, имаме ли потребност от взор, цялостен с човечност, належащо е да стартираме още веднъж да вървим към Бог и близък: само че не разграничени, и не упоени пред вика на забравените и на наранената планета. Нуждаем се да бъдем обединени, с цел да се оправим с пандемиите, които се разгръщат: тази на вирус, само че също на глада, на войните, на презрението към живота, на безразличието. Само в случай че вървим дружно, ще стигнем надалеч.

Това декларира папа Франциск във видеопослание във връзка Педтесятница, представен от Радио Ватикана, пише OFFnews.bg. Той приканва да се " влага върху здравето, труда, премахването на неравенствата и бедността. "

Колко бих желал, като християни, да бъдем повече дружно очевидци на милосърдието за човечеството, съществено изпитано от пандемията, акцентира главата на Римокатолическата черква.

Има един метод на деяние, който се трансформира, връхлетян от революцията на един исторически вирус, само че има непосредствени проблеми с човешкото достолепие, които би трябвало да бъдат решени, страховете, които да бъдат разбрани, потребности, които да бъдат облекчени. Но съществува и един християнски метод да се прави всичко това, знаейки, че всяко положително дело е постоянно подсказано от Светия Дух, споделя Франциск.

В оня ден на Петдесятница – продължава папата – „ народите, които говореха разнообразни езици, се срещнаха “, противоположното на всички тези „ верни и нужни ограничения за разграничаване, които от месеци се съблюдават във всички континенти. Има потребност – показва Франциск – да се издигнат многочислените съкрушени сърца и Светият Дух е най-върховния Утешител, който ни дава сигурността, че не сме сами, а че сме подкрепени от Бог и затова способни да вършим същото “.

Пътят е този на „ златното предписание, да вършим на другите това, което желаеме за себе си “: „ Искаме ли да бъде изслушвани? Нека изслушваме. Нуждаем ли се от поощрение? Нека насърчаваме. Искаме ли някой да се грижи за нас? Нека се грижим за оня, който си няма никого. Нужна ли ни е вяра за утрешния ден? Нека дарим вяра през днешния ден “, упорства папата, който признава, че в сегашния свят има „ драматичен апетит за вяра “.

Затова Франциск приканва християните да „ станат още повече и все по-заедно очевидци на милосърдието за съществено измъченото човечество. Нека желаяме от Духа дара на единството, тъй като можем да разпространяваме братството, единствено в случай че живеем измежду нас като братя. Не можем да желаеме от човечеството да бъде единно, в случай че ние вървим по разнообразни пътища. Затова, дано се молим едни за други, да се усещаме виновни едни за други “.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР