Никога и по никакъв повод не съм се срещал с

...
Никога и по никакъв повод не съм се срещал с
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: Мислейки за Божков и Алексей Петров, си дадох сметка, че са сенки от миналото

Никога и по никакъв мотив не съм се срещал с Алексей Петров, съобщи в изявление в предаването „ Тази събота “ на БТВ министър председателят Николай Денков.

Той акцентира, че не знае за подмолни диалози. „ Даже не ме интересуват. Мислейки за Божков и Алексей Петров, си дадох сметка, че са сенки от предишното. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават “, уточни Денков.

„ Смятам, че напълно съзнателно се вадят тези сенки от предишното, с цел да се попречи да се види какво вършим сега “, посочи министър-председателят.

Той разяснява и изострените връзки сред държавното управление и президента Румен Радев: „ Атаките от президентството започнаха още преди да е образувано държавно управление. През цялото време от президентството има опити да не бъде образувано и по-късно да бъде свалено това държавно управление “.

По думите му претекстовете за отстраняването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров не са политически, а професионални. Денков бе безапелационен, че вътрешният министър Калин Стоянов не е правил политическо назначения.

„ Аз не съм казвал на Калин Стоянов за нито един човек който да назначи “, уточни Денков.

По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, тъй като ги познавал и им имал доверие. „ Всички рецензии за политизация не са правилни. Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов “, съобщи министър председателят.

 

По думите му е значимо да се съблюдава законодателната стратегия, която дружно са съставили с Лена Бориславова, Никола Минчев и Десислава Атанасова. В пълномощията на на Министерски съвет са понижаване на злополуките по пътищата, кражбите по домове и коли се съблюдава.    

 

„ Наместваме пластове сега, които не можеха да се наместят до момента. Например, от служебното държавно управление видяхме, че то има лукса да работи по някои от тематиките, и да не работи по други, извънредно значими, само че стоят под радара на медиите. И когато влезеш, се оказва, че нищо не е свършено.

 

Досега, да вземем за пример, не е ставала дума за законите за пране на пари и битката с тероризма. Една година откакто е имало обзор на проблемите, има отчет по тематиката, откриваме, че нищо не е направено. Сега за два месеца ние би трябвало да компенсираме промени в закони и наредби, съгласуваност сред институции, която липсва - ето това са неща, с които се занимаваме “, добави министър председателят.

 

Атаките от президентството започнаха още преди да бъде формирано държавното управление - да напомним по какъв начин беше връчен мандата, да напомним апелите това държавно управление да не се сформира - от самото начало от президентството има дейни опити да не бъде образувано, а по-късно и свалено това държавно управление. Защо е по този начин, е тематика за сериозен диалог, само че се употребява всеки мотив да се компрометира държавното управление. Бяха употребени и редица погрешни причини - примерно, че претекстовете ни са политически при настояването на оставка на основния секретар - не е правилно, всички те са професионални. Именно поради тях Петър Тодоров самичък си подаде оставката, тъй като знаеше, че има проблем. Сега Калин Стоянов желае да работи със собствен екип - покажете ми едно политическо предопределение - всички, които са назначени там, са хора от системата, от ГДБОП, заместници на досегашните ръководители “, изясни Денков.

„ Атаките от президентството няма да спрат. След като месеци наред не им обръщах внимание, споделях, че желая мир, с цел да може да работим, се оказа, че другата страна не желае мир, а война. Добре, на мен война не ми би трябвало, нужно е да работим умерено “, добави министър председателят.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР