Никога и по никакъв повод не съм се срещал с

...
Никога и по никакъв повод не съм се срещал с
Коментари Харесай

Николай Денков: Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Алексей Петров

Никога и по никакъв мотив не съм се срещал с Алексей Петров. Това съобщи в особено изявление в предаването „ Тази събота “ на bTV министър председателят Николай Денков.

Той акцентира, че не знае за подмолни диалози. „ Даже не ме интересуват. Мислейки за Божков и Алексей Петров, си дадох сметка, че са сенки от предишното. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават “, уточни Денков.

„ Смятам, че напълно съзнателно се вадят тези сенки от предишното, с цел да се попречи да се види какво вършим сега “, посочи министър-председателят.

Той разяснява и изострените връзки сред държавното управление и президента Румен Радев. „ Атаките от президентството започнаха още преди да е образувано държавно управление. През цялото време от президентството има опити да не бъде образувано и по-късно да бъде свалено това държавно управление “.

По думите му претекстовете за отстраняването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров не са политически, а професионални. Денков бе безапелационен, че вътрешният министър Калин Стоянов не е правил политическо назначения.

„ Аз не съм казвал на Калин Стоянов за нито един човек който да назначи “, уточни Денков.

По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, тъй като ги познавал и им имал доверие. „ Всички рецензии за политизация не са правилни. Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов “, съобщи министър председателят.

„ Токът изрично няма да нарастне. Токът за битовите консуматори ще остане на същата цена най-малко още година напред. Ако по-късно се промени ще бъде в границите на проценти. При това не е ясно дали нагоре или надолу “, уточни Денков. По думите му няма причина цената да се увеличи. Той уточни, че в Народно събрание ще се вкара дефиницията енергийна беднотия, която в допълнение дава опция да бъдат подкрепени тези, които имат най-голяма потребност.

„ Токът няма да се промени значително и ще има подкрепяне по линията на енергийната беднотия “, безапелационен бе министър председателят.

Той разяснява и какво е свършило държавно управление след потопа в Карлово. Денков уточни, че това се е случило предходната година, когато на власт е било служебното държавно управление.

„ Тогава еднократната помощ, която се отпускаше беше 375 лв.. Сега към този момент е 1512 лв.. Когато станаха наводненията в Северозападна България ние незабавно отидохме, с цел да забележим по какъв начин по най-бързия метод тези средства могат да стигнат до там. Там бяха подадено към 500 заявки. От тях 288 към този момент са изплатени. Това, че ние се оказахме в района през първите дни на наводнението даде опция до хората да доближат повече средства по най-бързия метод “, съобщи Денков.

По думите му общините би трябвало да са оптимално бързи с плановете, с цел да може да бъдат отпуснати средствата.„ Тази година осигурихме повече средст

По думите му приказките, че ще загубим знаците не са правилни. „ Символите, които имаме на лв. ще се появят в цяла Европа “, безапелационен бе Денков.

По думите му няма да има повишаване на горивата поради одържавяването на порт „ Росенец “.

Премиерът дефинира като „ поредна димка “ появилите се изявления, че по проекта за възобновяване и резистентност 12 компании с близки хора до Политическа партия ще получат 34 млн. лева за основаване на новаторски артикули.ва за предварителна защита “, уточни Денков.

Премиерът разяснява и промяната на шефа на тотото. По думите му промяната му е в компетенциите на Спортното министерство и няма нищо общо с това, което става в Карлово.

Денков уточни, че обвиняванията за кадруване идват от хора, които до скоро са управлявали и са си назначавали хора. „ Тотото има значима функционалност по финансирането на спорта “, сподели Денков.

„ Аз не се греша в работата на Народно събрание. Не желая да ми се бъркат и в работата в Министерски съвет. Отделно има лидерски срещи, на които се вземат общите политически решения. Не съм склонен водачи да се обаждат на министри, което е ставало, и да споделят вие не можете да назначавате еди-кой си. Това не е тяхна работа. Има напрежение, има опити за въздействие. Да това, разбра се, пречи на работата, само че знам къде са границите на институциите, в това число и на президентството и ще работим в нашите пълномощия “, съобщи министър председателят.

По думите му България ще влезе в Шенген, когато има единодушие от всички страни в Шенген. „ Колкото по-бързо лв. стане евро, толкоз по-добре. Левът по този начин или другояче е закачен с закрепения курс. С еврото ще привличаме повече вложители. Убеден съм че с еврото ще станем по-богати “, съобщи Денков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР