Никога и по никакъв повод не съм се срещал с

...
Никога и по никакъв повод не съм се срещал с
Коментари Харесай

Николай Денков: Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Алексей Петров

Никога и по никакъв мотив не съм се срещал с Алексей Петров. Това съобщи министър председателят Николай Денков. Той акцентира, че не знае за подмолни диалози. „ Даже не ме интересуват. Мислейки за Божков и Алексей Петров, си дадох сметка, че са сенки от предишното. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават “, уточни Денков.
„ Смятам, че напълно съзнателно се вадят тези сенки от предишното, с цел да се попречи да се види какво вършим сега “, посочи министър-председателят.
Той разяснява и изострените връзки сред държавното управление и президента Румен Радев. „ Атаките от президентството започнаха още преди да е образувано държавно управление. През цялото време от президентството има опити да не бъде образувано и по-късно да бъде свалено това държавно управление “.
По думите му претекстовете за отстраняването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров не са политически, а професионални. Денков бе безапелационен, че вътрешният министър Калин Стоянов не е правил политическо назначения. „ Аз не съм казвал на Калин Стоянов за нито един човек който да назначи “, уточни Денков.
По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, тъй като ги познавал и им имал доверие. „ Всички рецензии за политизация не са правилни. Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов “, съобщи министър председателят.
„ Токът изрично няма да нарастне. Токът за битовите консуматори ще остане на същата цена най-малко още година напред. Ако по-късно се промени ще бъде в границите на проценти. При това не е ясно дали нагоре или надолу “, уточни Денков. По думите му няма причина цената да се увеличи. Той уточни, че в Народно събрание ще се вкара дефиницията енергийна беднотия, която в допълнение дава опция да бъдат подкрепени тези, които имат най-голяма потребност.
„ Токът няма да се промени значително и ще има подкрепяне по линията на енергийната беднотия “, безапелационен бе министър председателят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР