Никога и по никакъв повод не съм се произнасяла под

...
Никога и по никакъв повод не съм се произнасяла под
Коментари Харесай

Съдия Георгиева не знае кой е Нотариуса: Парламентът притиска съдебната власт!

Никога и по никакъв мотив не съм се произнасяла под въздействието на никого, сподели арбитър Галя Георгиева по време на чуване в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет по отношение на обстоятелства и условия по отношение на активността на групата на Мартин Божанов - Нотариуса.

Тя добави, че в случай че има някой, който ѝ е ходатайствал или въздействал да реши несъмнено дело, дано да сезира прокуратурата и да каже, че е направила закононарушение.

Георгиева съобщи, че не знае кой е " Нотариуса ", написа Българска телеграфна агенция.

В началото на съвещанието стана известно, че арбитър Георгиева, която е някогашен арбитър в апелативен профилиран съд и някогашен член на Висш съдебен съвет, е помолила да бъде изслушана. Тя е отправила такова искане и до Съдийската гилдия и до Временната комисията по отношение на активността на групата към Божанов.

Съдия Галя Георгиева сподели още, че носи в себе си доказателства, за които съобщи, че няма да разгласява какви са в ефир. След това раздаде пликове на всеки от членовете на колегията, които по думите ѝ съдържат избрани доказателства, с които те да се срещнат след това.

Питам - възможно ли е Народното събрание да основава нарочна комисия? това проблем ли е на законодателната власт? Може ли тези висящи каузи да бъдат коментирани от подсъдимия и юриста му в Народното събрание? Не стана ясно дали всичко, което се сподели там е записано в протокол. Аз съм изискала подобен.

По делото за лихварство, където съм се произнасяла по ограниченията за неотклонение има квалифицирани материали. Питам - редно ли е да се разгласяват обстоятелства по каузи, които са висящи? Как ще се усещат прокурора и съдията? Ще желае ли някой да ги гледа? В комисията участват представители на Антикорупционния фонд. Те се занимават с Денков от 2021 година Ще ви дава данни за Антикорупционния фонд - организационен акт и директорски съвет. Като арбитър задавам въпрос - тази организация над прокуратурата ли стои? Има проверяващи органи - Министерство на вътрешните работи, прокуратура, има съд. Те споделят дали някой магистрат е направил закононарушение. Изместването на ролята на прокуратурата е неприемливо.

Свалете си кино лентата на Антикорупционния фонд с присъединяване на Ивайла Бакалова. Там беше записан някогашният народен представител Яне Янев. Той споделя, че съм негов човек в Апелативния профилиран углавен съд и че не вървя и до тоалетна без да запитвам Цацаров. Уважавам Цацаров, работила съм с него в Пловдив. Това е извънредно образован мъж. Няма да позволи сходни разсъждения от политици. Това е обидно. Никога не съм произнасяла правосъдни актове под влияние на който и да било. Никой не е идвал при мен за ходатайстване по каузи. Знам за какво се прави всичко това.

Има етичен кодекс, в случай че някой магистрат е направил нарушаване. това би трябвало да се потвърди. А не да се хвърлят безотговорни приказки в публичното пространство. Нямам доверие на тази комисия в Народното събрание. Хвърля се тиня по магистрати от профилираното правораздаване. Там вземат участие политици, които бяха на първа линия при изменението на Закона за правосъдната власт и ни преназначаваха. Произнасяла съм се няколко пъти по мярката за неотклонение на Денков по делото за лихварство. Предоставям ви моите и на сътрудниците ми актове. Има мое мнение за какво не съм съгласна за изменението й. Питам Народното събрание - къде е независимостта на българския магистрат? Не се опасявам.

Стигна се до такава степен юристи да ме заплашват в залата, че няма да мога да се осъществявам на друго занятие. Имаше нецензурни изрази за други сътрудници. Т.е. длъжни сме да стоим и да слушаме клюки и лъжи. От известно време работим под политически напън

По думите ѝ не е истина и е клюка казаното за нея по време на съвещанието на комисията, че е обвързвана с групата на " Нотариуса ". Няма да позволи по мой адрес да се популяризират клюки, да бъда набедявана в закононарушение и да се уронва положителното ми име на арбитър, уточни Георгиева.

Тя напомни, че във кино лентата на Антикорупционния фонд, взаимно с Ивайла Бакалова, политикът Яне Янев споделя, че Галя Георгиева не прави нищо, на своя глава Сотир Цацаров. Тя отхвърли да е решавала делата си под напън.

Съдия Галя Георгиева сподели още, че преди години е била заплашвана с ликвидиране, както и че е имало формирано досъдебно произвеждане за подготвяне за ликвидиране, откакто се е произнесла по дело за обир с ликвидиране.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР