Никое от трите правителства с премиер Бойко Борисов не е

...
Никое от трите правителства с премиер Бойко Борисов не е
Коментари Харесай

Томислав Дончев отрече кабинет на Борисов да е бил канен да купи българската част от ЧЕЗ

Никое от трите държавни управления с министър председател Бойко Борисов не е получавало предложение от чешката държавна енергийна компания ЧЕЗ да изкупи българския й бизнес. Това заяви в изявление за Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

Такова предложение не е правено на кабинетите Борисов 1, 2 и 3, ще се ревизира дали не е правено на друго държавно управление, сподели Дончев във връзка днешно изявление в чешкия вестник " Лидове вести " на вицепрезидент на компанията Томаш Плескач. Плескач не прецизира към кого и по кое време предлагането е било отправено.

В отговор на въпрос Дончев сподели, че воденото от ЧЕЗ арбитражно дело против България има отношение, само че не директно към договорката, тъй като то се води от компанията - майка, а предмет на договорката в България са нейни дъщерни сдружения. Той назова " чудноват поврат " днешния митинг против договорката, проведен от Българска социалистическа партия пред постройката на Министерския съвет и предложи " рейсовете да пътуват не до София, а до Прага ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР