Нико Хишиър направи три асистенции и Ню Джърси Девилс подобри

...
Нико Хишиър направи три асистенции и Ню Джърси Девилс подобри
Коментари Харесай

Ню Джърси подобри клубен рекорд за проедни победи

Нико Хишиър направи три асистенции и Ню Джърси Девилс усъвършенства клубния връх с 13-а поредна победа, извоювана с 5:2 против Едмънтън Ойлърс в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Йеспер Брат, Доусън Мърсър, Деймън Сивърсън, Томаш Татар и Игор Шарангович вкараха за Девилс, които не са губили от 24 октомври против Вашингтон. Витек Ванечек пък избави 27 удара, до момента в който Джак Хюз записа две асистенции.

Леон Драйзайтел и Райън Нюджънт-Хопкинс бяха точни за Ойлърс, които изгубиха два пъти против Ню Джърси по време на победната серия на Девилс. Стюърт Скинър отрази 23 удара.

Блейк Колман вкара гол и подаде за още два при победа на Калгари Флеймс с 5:2 против Филаделфия Флайърс. Джонатан Хубердо, Дилън Дюбе, Расмус Андерсон и Тревър Люис също бяха точни за Флеймс, а Якоб Маркстром избави 23 удара.

Танър Лачински и Джоел Фараби вкараха головете за Флайърс, а Картър Харт отрази 25 шайби.

Патрис Бержерон записа точка номер 1000 в кариерата си с асистенция във втората третина и Бостън Брюинс победи Тампа Бей Лайтнинг с 5:3.

Бержерон стана четвъртият състезател на Бостън и 94-ият в историята на НХЛ с сходно достижение. Той стигна до него с асистенция за Брад Марчанд, който усили преднината на Брюинс на 4:1. Давид Крейчи, Ник Фолино, Чарли Койл и Давид Пастърнак също се разписаха за Бостън, който е с баланс 17-2. Линус Улмарк пък избави 32 удара.

Брюинс се нуждаят от още две следващи победи, с цел да изравнят клубния връх от 1929-1930. Тогава Бостън започва с 19-2.

Ник Пол вкара два пъти за Лайтнинг и Рудолфс Балсерс вкара третата шайба, до момента в който Андрей Василевски приключи с 25 спасявания.

Джъстин Фолк вкара от пауърплей в края на последната третина и Сейнт Луис Блус завоюва с 3:1 против Анахайм Дъкс, увеличавайки победната си серия на седем мача. Ноел Ачари бе прецизен в първата част и на празна мрежа.

Мико Рантанен вкара единствената дузпа при победа на Колорадо Аваланч с 3:2 против Далс Старс. Алекс Нюхуук и Кейл Макар бяха точни в постоянното време за първенците, които са със седем победи в последните си осем мача и изостават с точка от водача в Централната дивизия Далас.

Александър Георгиев отрази 22 удара за Аваланч и позволи два гола против Джейсън Робъртсън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР